odluka vijeća

U Đurđevcu će treće dijete besplatno u vrtić i produženi boravak u školi

Sufinanciranje produženog boravka za roditelje iznosi 500 kuna po učeniku, odnosno za dvoje učenika u obitelji 800 kuna.

09:06h
0
Foto: djurdjevac.hr

Jedna od točaka dnevnog reda, na nedavno održanoj 4. sjednici Gradskog vijeća, bila je Odluka o izmjeni odluke o načinu financiranja dnevnog boravka u Osnovnoj školi Đurđevac kojeg su vijećnici jednoglasno usvojili.

Prema dosadašnjim odlukama sufinanciranje produženog boravka za roditelje iznosi 500 kuna po učeniku, odnosno za dvoje učenika u obitelji 800 kuna, dok je za treće dijete produženi boravak besplatan, a ista odluka je donesena i za pohađanje Dječjeg vrtića Maslačak.

– Šestu godinu za redom organiziramo produženi boravak u Osnovnoj školi te na taj način pomažemo roditeljima kako bi oni mogli obavljati svoje poslovne aktivnosti znajući da su im djeca adekvatno zbrinuta i da rješavaju svoje školske obveze nakon nastave, što im omogućuje kvalitetno provođenje vremena nakon posla. Ove godine imamo prijavljeno 34 djece u dnevni boravak, a cilj ove mjere je pomoći roditeljima s tri ili više djece. Izmjenom ove odluke omogućuje se da se djeca u dnevnom boravku i vrtiću gledaju kao u jednoj grupi te ukoliko ih je troje i više, tada je pohađanje vrtića ili produženog boravaka za treće dijete besplatno bez obzira da li su u vrtiću i boravku – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.