U Đurđevcu IX. Savjetovanje uzgajivača goveda u RH

07:46h
0

Đurđevački Hotel Picok ovoga će četvrtka i petka, 14. i 15. studenoga, biti mjesto održavanja IX. savjetovanja uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj. Savjetovanje organizira Hrvatska poljoprivredna agencija i Središnji uzgajivački savez.

Savjetovanje je dvodnevna edukacija za uzgajivače goveda, a na ovogodišnjem skupu uzgajivači će imati priliku saznati o nužnosti udruživanja u proizvođačke organizacije radi jačanja položaja proizvođača na tržištu.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Gost predavač iz talijanskog simentalskog saveza sudionike će upoznati s tamošnjim uzgojem simentalskog goveda te predstaviti uspješnost u uzgoju na primjeru malih farmi u Italiji. Stručnjaci s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba te Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka i ove godine će održati niz predavanja iz područja uzgoja, hranidbe, uvjeta držanja i dobrobiti životinja, genetike, zdravlja goveda, tehnologije mužnje, a uzgajivači će se imati priliku izravno informirati o zakonskim obvezama u postupku dodjele i održavanja statusa stada – najavljuju organizatori.

čitam...