Prirodna baština

U Đurđevcu izgradnja stajališta, uskoro vožnja električnim biciklima do turističkih atrakcija

Glavni cilj projekta je stvoriti iskustvo koje će posjetiteljima prenijeti znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka.

09:22h
0
Foto: djurdjevac.hr

U Đurđevcu radovi na projektu prirodne baštine ne staju. Osim radova na zgradi Posjetiteljskog centra te zgradi Škole u prirodi u tijeku je i izgradnja stajališta za električne bicikle u Geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci. Ovim radovima prethodilo je čišćenje nove plohe tako da je sada oformljena nova staza od vidikovca te se uz nju može vidjeti bogata flora i fauna.

– U sklopu sustava za iznajmljivanje bicikala nabavljeno je i novih 15 električnih bicikala za koje će se izgraditi tri stajališta kod novih turističkih sadržaja. Jedno stajalište nalazit će se kod zgrade škole u prirodi, tj. hostela u Park šumi Borik, jedno kod novog Posjetiteljskog centra u središtu grada, te jedno u Geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijeski gdje su u tijeku radovi. Tako će posjetitelji koji dođu u Đurđevac moći obići sve turističke sadržaje na električnom biciklu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstva za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 22 milijuna kuna. Osigurano je sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna. Riječ je o projektu Prirodne baštine koji ima tri segmenta. Jedan je zgrada škole u prirodi (hostel), drugi Posjetiteljski centar i treći obuhvaća sam rezervat Đurđevački pijesci gdje se dodatno uređuju i označavaju poučne pješačke staze, a već je i postavljen hotel za kukce.

Glavni cilj je stvoriti iskustvo koje će posjetiteljima prenijeti znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka. Sadržaj postava temelji se na znanstvenim spoznajama iz područja geologije i biologije te u manjem obimu područja povijesti.

Ovim projektom Đurđevac će zaokružiti još jednu lijepu turističku priču koja će biti sjajna pozivnica za turiste.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...