U Đurđevcu počela katastarska izmjera vrijedna 12 mil. kuna

10:06h
0

foto: Siniša Milašinović // djurdjevac.hrGrad Đurđevac krenuo je u veliki, gotovo petogodišnji posao sređivanja svojih zemljišnih knjiga. Od katastarske izmjere koja će obuhvatiti oko 5 tisuća hektara građevinskog i poljoprivrednog zemljišta velika su i dugoročna očekivanja, kaže gradonačelnik Slavko Gračan.

– To znači da u svakom trenutku svatko, od pojedinaca pa do potencijalnog investitora, pa Grada i svih ostalih, znat će se s čime raspolaže. Gruntovno i katastarski će biti potpuno sve skupa sređeno, kazao je Gračan.

Najveće koristi Gračan očekuje za gospodarstvo i moguće ulagače jer se radi o starteški važnom projektu.

 

– Do sada smo imali toliko potencijalnih investitora koji su željeli realizirati neke stvari, svoje poduzetničke inicijative, no, ti su ljudi uglavnom dobivali odbijenice jer im nismo mogli pružiti ono što su željeli – potpuno gruntovno i katastarski čistu situaciju. Sada će to imati, rekao je đurđevački gradonačelnik Gračan.

O obimu posla govori i njegova cijena; u idućih pet godina trebat će za izmjeru izdvojiti 12 milijuna kuna, od čega polovicu iz đurđevačkog gradskog proračuna.

tekst: Radio Koprivnica