-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sveučilište sjever

U Đurđevcu počinje preddiplomski stručni studij Informatike i računarstva, svaki student dobiva 6000 kuna godišnje stipendije
U

Svi koji se odluče na studij računarstva i informatike imat će veliki izbor pri zapošljavanju.

Ne propustite

Sveučilište Sjever nastavlja s razvojem, koji je prije svega odgovor na potrebe gospodarstva i tržište rada pa će tako u akademsku godinu 2021./2022. krenuti s čak četiri nova studijska programa, od kojih je jedan preddiplomski stručni studij Informatika i računarstvo.

Studij će se od jeseni održavati na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu (zgrada poslovnog centra), Trg sv. Jurja 1, a osposobljava studente za izuzetno dinamično područje tehnološkog razvoja.

U tijeku su prijave na novi preddiplomski stručni studij Računarstvo i informatika na Sveučilištu Sjever. Studij je izvodi na izdvojenoj lokaciji Sveučilišta – u Đurđevcu.

Na tržištu je sve veća potražnja za IT stručnjacima, međutim oni nerijetko odlaze nakon studija izvan granica Hrvatske ili ostaju ovdje, ali rade za strana tržišta.

– IT industrija u svijetu zahtijeva znatno veći broj stručnjaka računarstva i informatike nego što ih ima na tržištu rada. Uobičajeno je postalo da IT zaposlenici više ne moraju mijenjati državu boravka da bi radili u poslove drugoj državi. Primjerice, IT stručnjak u Đurđevcu ili Virovitici može bez problema raditi na serverskim sustavima u New Yorku – kazao je v.d. pročelnika novog preddiplomskog stručnog studija Računarstvo i informatika Domagoj Frank.

Svi koji se odluče na studij računarstva i informatike imat će veliki izbor pri zapošljavanju. Dodatna je prednost što ujedno mogu ostati u mirnom i sigurnom okruženju Sjeverne Hrvatske, bez obzira radili oni za tvrtku u Hrvatskoj ili udaljeno za neku tvrtku u svijetu.

Pravo upisa na preddiplomske studije Sveučilišta Sjever imaju kandidati koji su završili srednju školu u minimalno četverogodišnjem trajanju. Važno nam je omogućiti studiranje i maturantima, ali i onima koji su već izgradili poslovni život. Stoga su, osim 30 mjesta za redovne studente, osigurali i 15 mjesta predviđenih za izvanredne studente. Upisati se mogu i polaznici koji su srednju školu završili i prije nego je pokrenut sustav Državne mature.

Završeni studenti stječu zvanje Stručni/a prvostupnik/ prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/ inženjerka računarstva.

Računalni stručnjaci ovoga profila su arhitekti i implementatori najnovijih informacijskih i komunikacijskih tehnologija s visokim zahtjevima u industriji, trgovini i javnom sektoru.

Velika prednost studija na Sveučilištu Sjever, u odnosu na slične studijske programe na veleučilištima, mogućnost je vertikalnog nastavka na jednom od postojećih diplomskih studija Sveučilišta te doktorskoga studija. Naravno, završeni studenti mogu izabrati i nastavak školovanja na drugim sveučilištima u Hrvatskoj i šire.

Grad Đurđevac osigurao je prostor za izvođenje studija, dok Sveučilište Sjever brine za nastavno i stručno osoblje.

Studij je za redovne studente besplatan. Ali, kako bi dodatno i redovnim i izvanrednim studentima olakšao financiranje studija, Grad Đurđevac svim polaznicima studija računarstva i informatike daje 6000 kn, bez obzira dolaze li s područja grada ili izvan.

Osim što je studij besplatan za redovne studente, Grad Đurđevac svakog redovnog i izvanrednog studenta nagrađuje i sa 6000 kuna godišnje stipendije, što uvelike olakšava financiranje studija.

Više informacija možete dobiti emailom na racunarstvo.informatika@unin.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZADNJA UTAKMICA

Uzavrelo je na Apašu usprkos niskim temperaturama, evo tko je sve došao na tekmu Slaven Belupa i Dinama

Na koprivničkom Apašu Slavenaši upravo igraju protiv Dinama. Danas je na rasporedu posljednja utakmica 17. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Podravske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti