BORBA S KORONAVIRUSOM

U Đurđevcu procijepljeno 950 građana – sljedeći punkt za cijepljenje je već sutra u Križevcima

Zadovoljni smo odazivom građana što dokazuje da prepoznaju važnost cijepljenja te računamo da ćemo uz još jednu organizaciju punkta procijepiti sve zainteresirane s područja Đurđevca – istaknuo je načelnik Ljubić.

13:53h
0
Cijepljenje Durdevac

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić danas je posjetio punkt za cijepljenje u đurđevačkoj dvorani Strukovne škole na kojem se cijepilo 950 građana Đurđevca i općine Ferdinandovac. Podsjetimo, ovo je druga po redu organizacija punkta u Đurđevcu, nakon što se krajem veljače procijepilo gotovo 500 osoba.

– Zadovoljni smo odazivom građana što dokazuje da prepoznaju važnost cijepljenja te računamo da ćemo uz još jednu organizaciju punkta procijepiti sve zainteresirane s područja Đurđevca. U planu je i priprema cijepljenja zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima i prosvjetnih djelatnika, o čemu smo proveli anketu po školama, istaknuo je načelnik Ljubić te zahvalio svima koji sudjeluju u ovoj zahtjevnom, ali iznimno uspješnom procesu.

Posebno je zahvalio zdravstvenim djelatnicima na svim zaslugama u borbi s korona krizom. Obzirom na trend povećanja broja oboljelih, građane je ujedno pozvao na oprez i pojačane napore u pridržavanju mjera epidemiološke prevencije kako bi se ograničilo širenje koronavirusa.

– Svaki naš punkt je sa sve većim brojem građana jer nam stiže i veći broj cjepiva, koje odmah utrošimo. Drago nam je što interes za cijepljenje raste, pozivamo da se i dalje prijavljuje kod svojih liječnika, a nakon što procijepimo prioritetne skupine, započet ćemo s cijepljenjem opće populacije neovisno o dobi. Imamo iskustva i uhodani tim što nam omogućuje da na jednom punktu procijepimo i do dvije tisuće građana, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Dosadašnja organizacija svih punktova protekla je bez ikakvih problema te u skladu s najvišim standardima, a do kraja mjeseca će se akcijama cijepljenja prvom dozom obuhvatiti sve općine na području županije, nakon čega će na red doći ponovno sva tri grada.

Županija je spremna za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije, a dinamika cijepljenja i dalje će ovisiti o zaprimljenim količinama cjepiva.

Sljedeći punkt je sutra u Križevcima, u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, gdje će se građane cijepiti drugom dozom.