zaželi

U Đurđevcu zaprimaju prijave korisnika kojima je potrebna pomoć gerontodomaćica

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi, na broj 048/811-052 ili na e-mail: grad@djurdjevac.hr.

10:30h
0
gerontodomaćice
Foto: Grad Đurđevac

Preko projekta Zaželi, gerontodomaćice u Đurđevcu brinu o 250 korisnika, a s radom su počele prošli tjedan.

Projekt je namijenjen pružanju podrške i potpore starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje uz pomoć gerontodomaćica lakše obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti poput kućanskih poslova, održavanje osobne higijene korisnika, daju im podršku kroz razgovor i druženje, dostavljaju lijekove ili plaćaju račune.

– Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Naši sugrađani kojima su gerontodomaćice pomagale proteklih godina izrazito su zadovoljni pruženom pomoći, stoga pozivamo sve koji se još nisu prijavili da se prijave – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U Gradu Đurđevcu podsjećaju da je raspisan i javni poziv na koji se mogu prijaviti budući korisnici kojima je u kućanstvu potrebna pomoć gerontodomaćice, a kako je ovo samo nastavak projekta od prošle godine, građani koji su već bili korisnici da samo ispune zahtjev bez popratne dokumentacije.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi, na broj 048/811-052 ili na e-mail: grad@djurdjevac.hr.