U četvrtak u Koprivnici predavanje dr. Tomislava Šole

09:34h
0
Prof.dr. Tomislav Šola održat će u četvrtak u Koprivnici predavanje pod nazivom ‘Baština i turizam-prilika za razvoj’. Predavanje će se održati u zgradi koprivničkog Veleučilišta (prizemlje) s početkom u 13 sati, u povodu međunarodnog Dana muzeja (18. svibnja), kojem je ovogodišnja tema ‘Muzeji i turizam’.

Dr. Tomislav Šola bio je direktor Muzejskog dokumentacijskog centra u Zagrebu, a sada je redoviti profesor muzeologije na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Više je godina predavao u Brnu, na Sveučilištu u Ljubljani, na Školi za europsku baštinu u Barceloni te na Univerzi umetnosti u Beogradu.

Održao je brojna gostujuća predavanja u dvadesetak zemalja svijeta. Napisao je nekoliko knjiga s područja muzeologije i veliki broj rasprava i članaka u časopisima. U Finskoj je osnovao Međunarodnu školu za studij baštine, a u Dubrovniku je organizator svjetske godišnje smotre najboljih muzejskih projekata.

Bio je predsjednik Nacionalnog komiteta ICOMA te član Izvršnog odbora te svjetske organizacije. Autor je više projekata za muzeje i baštinske centre. Obnaša i dužnost predsjednika Zajednice za kulturni turizam pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

čitam...