1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U četvrtak u Koprivnici predavanje dr. Tomislava Šole
U

Ne propustite

Prof.dr. Tomislav Šola održat će u četvrtak u Koprivnici predavanje pod nazivom ‘Baština i turizam-prilika za razvoj’. Predavanje će se održati u zgradi koprivničkog Veleučilišta (prizemlje) s početkom u 13 sati, u povodu međunarodnog Dana muzeja (18. svibnja), kojem je ovogodišnja tema ‘Muzeji i turizam’.

Dr. Tomislav Šola bio je direktor Muzejskog dokumentacijskog centra u Zagrebu, a sada je redoviti profesor muzeologije na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Više je godina predavao u Brnu, na Sveučilištu u Ljubljani, na Školi za europsku baštinu u Barceloni te na Univerzi umetnosti u Beogradu.

- Oglas -

Održao je brojna gostujuća predavanja u dvadesetak zemalja svijeta. Napisao je nekoliko knjiga s područja muzeologije i veliki broj rasprava i članaka u časopisima. U Finskoj je osnovao Međunarodnu školu za studij baštine, a u Dubrovniku je organizator svjetske godišnje smotre najboljih muzejskih projekata.

Bio je predsjednik Nacionalnog komiteta ICOMA te član Izvršnog odbora te svjetske organizacije. Autor je više projekata za muzeje i baštinske centre. Obnaša i dužnost predsjednika Zajednice za kulturni turizam pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti