kulturni događaj

U Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu otvorena 29. Galovićeva jesen

Prije službenog otvorenja Galovićeve jeseni položeni vijenci kod spomenika Franu Galoviću i Ivanu Saboliću

08:46h
0
29. Galovićeva jesen
Foto: Općina Peteranec

Književni festival, 29. Galovićeva jesen, otvorena je u Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu. Svečanosti je prethodilo polaganje vijenaca kod spomenika Franu Galoviću i Ivanu Saboliću.

Na otvorenju događanja obratili su se načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik organizacijskog odbora Galovićeve jeseni Marko Gregur.

Tom prigodom, načelnik Ivan Derdić istaknuo je važnost koju Fran Galović i Galovićeva jesen imaju za Peteranec.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast još jednom biti domaćinom otvorenja Galovićeve jeseni. Veoma je značajno što se otvaranje ove manifestacije održava upravo u Peterancu jer ipak se radi o rodnom mjestu jednog od najvećih književnika u Hrvata, Frana Galovića. Svakako želim zahvaliti svima onima koji svojim radom i djelovanjem njeguju sjećanje na našeg sumještanina te njeguju riječ ‘kaj’. Tu se posebno želim zahvaliti svim društvima i udrugama s područja Općine Peteranec – rekao je načelnik Derdić.

29. Galovićeva jesen
Foto: Općina Peteranec

Otvorenje su prigodnim programom uveličali i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Lastavica, Bemian duet, Teo Jambrek, Bruno Kašić, Ivana Betlehem dok se na kraju okupljenima obratio i pročitao nekoliko svojih pjesama Milan Frčko.

Nakon službenog dijela programa i svečanog otvorenja, okupljeni su se družili u dvorištu Kapetanije uz mudline koje su pripremile članice Udruge žena ‘Hrvatsko srce’ Peteranec te uz pečene kestene pripremljene od strane članova DVD-a Peteranec.

Cijeli program Galovićeve jeseni, koja traje do 5. studenog, pronađite ovdje.

29. Galovićeva jesen
Foto: Općina Peteranec
29. Galovićeva jesen
Foto: Općina Peteranec
29. Galovićeva jesen
Foto: Općina Peteranec
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW