U Galeriji S: izbor iz suvremene hrvatske umjetnosti

15:12h
0
S ranije izložbe Alema Korkuta // snimio Ivo Čičin-Mašansker

Koprivnička Galerija S u Starčevićevoj 3a, u dvorištu, od 1. do 31. kolovoza ima postavljenu izložbu pod nazivom RETRO-SPEKTIVA, izbor iz suvremene hrvatske umjetnosti. Izložba je otvorena radnim danom od 9 do 12,30 i od 17 do 20 sati, a subotom od 9 do 13, uz slobodan ulaz.

Autori izloženih radova su: Duje Jurić, Tomislav Mostečak, Matko Vekić, Gordana Bakić, Helena Janečić, Ivica Malčić, Alem Korkut, Tomislav Buntak, Mario Brakuza, Koraljka Kovač, Hrvoje Duvnjak, Ivan Kožarić, Anita Parlov, Nemanja Cvijanović i “domaći” autori Sunčanica Tuk, Romano Baričević, Željko Mucko, Zlatko Kauzlarić-Atač, Vlasta Delimar, Gordana Špoljar-Andrašić i Darko Markić.

SUVREMENA UMJETNOST NE MORA BITI BAUK

– Priznali ili ne, ali većini ljudu suvremena umjetnost je – bauk. Kako i ne bi bio kad se o njoj ništa ne uči, mediji ju prikazuju rijetko, a i onda samo kroz optiku glamura i senzacije, likovna kritika je – budimo samokritični – hermetična ili je uopće nema, a ono što se nudi po galerijama se naprosto ne vidi, jer ljudi u galerije – još se jednom pospimo s pepelom – naprosto ne idu – kaže voditelj Galerije S prof. Marijan Špoljar i nastavlja:

– Pripremivši jedan nepretenciozni izbor radova hrvatskih autora, od kojih je najveći broj visokorangiranih umjetnika, želimo vam pokazati da suvremena umjetnost ipak ne mora biti – bauk. Stoga, dođite u Galeriju S, pogledajte radove, informirajte se o cijenama slika – jer, izložba je prodajna – autora sa art top-lista, slobodno se najavite, a mi ćemo vas rado sprovesti kroz izložbu.