U gradske škole uložit će se nešto više od 1,5 milijuna kuna

11:51h
0
Ankica Nježić // foto: Ivan Brkić

Grad Koprivnica će u svoje tri osnovne škole, Centar Podravsko sunce i Glazbenu školu ‘Fortunat Pintarić’ uložiti nešto više od 1,5 milijuna kuna koje u gradski proračun iz državnog prosljeđuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Ni u jednoj školi nema posebno alarmantne situacije, no gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ankica Nježić ističe da nadležno Ministarstvo još uvijek nije izdalo suglasnost na projekt nove osnovne škole na Podolicama pa je za to početno osiguranih milijun kuna preusmjereno u drugu namjenu.

– Ovoga puta morali smo platiti zadnju okončanu situaciju za izgradnju dvorane Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’. Dvorana je u funkciji od početka drugog polugodišta, ali je tek sada stigla okončana situacija na iznos nešto veći od milijun kuna i morali smo ga platiti – rekla je Nježić.

Inače, u tijeku su posljednje pripreme prijedloga novoga gradskog proračuna. Prema informacijama kojima raspolaže pročelnica Nježić, nadležno Ministarstvo će za 1/4 smanjiti iznos decentraliziranih sredstava što će uvelike otežati kapitalne investicije i investicijska ulaganja u gradske škole.

čitam...