ISKORISTILI VELIK BROJ LJUDI

U gužvi ludbreške Svete Nedjelje ukradeni novčanici, ženi s računa skinuto gotovo deset tisuća kuna

Policija u oba slučaja, poručuju, traži počinitelje.

10:07h
0
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

Ludbreg je protekli vikend posjetilo iznimno puno ljudi. Razlog je, naravno, manifestacija Svete Nedjelje, što je bio povod dolaska brojnih vjernika i hodočasnika u Centar svijeta. Nažalost, u toj gužvi, neki su iskoristili kako bi uzeli ono što im ne pripada.

U izvješću Policijske uprave varaždinske stoji kako su u Policijsku postaju Ludbreg stigle dvije kaznene prijave, i to vrlo slične. Prema prvoj, 66-godišnjak je obavijestio policiju kako mu je nepoznati počinitelj jučer iz torbice ukrao novčanik s dokumentima i novcem, čime ga je oštetio za nekoliko stotina kuna.

Gužvu i nepažnju iskoristio je još jedan nepoznati počinitelj. Taj je, pak, opljačkao 62-godišnjakinju, iz ruksaka joj ukravši također novčanik s dokumentima i novcem. Potom je iskoristio bankovnu karticu te na bankomatu podignuo 9500 kuna.

Policija u oba slučaja, poručuju, traži počinitelje.

Dodajmo kako se u ludbrešku postaju javio i 57-godišnjak kojemu je netko u subotu, u Cvjetnoj ulici u Svetome Đurđu, provalio u obiteljsku kuću. Kolika je šteta nastala te što je točno ukradeno utvrdit će se naknadno.