1.3 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novi kurikulum

U HNS-u vrlo zadovoljni napretkom u obrazovanju: Učenici će na glazbenom stvarati svoju glazbu
U

Iz HNS-a su istaknului i da su donesene odluke o donošenju sedam međupredmetnih kurikuluma za osnovne i srednje škole poput Poduzetništva, Građanskog odgoja i Zdravlja.

Ne propustite

U HNS-u su vrlo zadovoljni, kako kažu, novom stranicom u obrazovanju za svih 30-ak škola u našoj Županiji.

Promjene se napokon, nakon 25 godina čekanja i stajanja u mjestu, uvode zahvaljujući predanom radu ministrice Blaženke Divjak i njenog stručnog tima te uz političku podršku HNS-a. Ovo je nova stranica u obrazovanju za svih 30-ak škola u našoj Županiji. To je ono što me čini posebno ponosnom, i upravo je to bio ključni razlog zašto smo ušli u Vladu – rekla je predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović.

Naime, u Narodnim novinama u posljednjih tjedan dana objavljene su odluke o donošenju 37 kurikuluma, čime je okrenuta nova stranica u hrvatskom obrazovanju i nakon čega više ništa neće biti isto, kažu iz HNS-a.

– O boljoj budućnosti se priča već godinama, a obrazovanje je tu ključno. Zato smo unatoč silnim otporima i pokrenuli ovu reformu školstva, poručuju iz koprivničko-križevačkog HNS-a. U našoj je županiji u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme Škola za život uključeno samo jedna škola, Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca, no već od jeseni bit će uključene sve osnovne i srednje škole, jer je objavom novih kurikuluma stvorena osnova za frontalnu primjenu reforme.

– To znači revolucioniranu promjenu u načinu obrazovanja i primjera je bezbroj, poput toga da će učenici na glazbenom stvarati vlastitu glazbu, na likovnom će raditi i digitalne animacije, umjesto teorije, na tehničkoj kulturi učenici će stvarati tradicionalne hrvatske igračke, engleski jezik učit će kroz video-razgovore s vršnjacima iz inozemstva, što je pravo osvježenje nakon višegodišnje učmalosti – kaže šefica županijskog HNS-a.

Iz HNS-a su istaknului i da su donesene odluke o donošenju sedam međupredmetnih kurikuluma za osnovne i srednje škole poput Poduzetništva, Građanskog odgoja i Zdravlja.

– Kurikulumi su napravljeni tako da poštuju princip manjeg bubanja činjenica, a donose puno više kritičkog razmišljanja i rada na problemima, sve ono što su od nas očekivali građani i sve ono što će hrvatski obrazovni sustav pozicionirati uz bok najuspješnijim europskim primjerima. Dovoljno govori i činjenica da su prvo polugodište eksperimentalne faze kurikularne reforme "Škola za život" dionici ocijenili čvrstom
četvorkom&quot – poručuje predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko križevačke županije Jasmina Pavlović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zimske radosti

VIDEO Pogledajte medu koji ne spava zimski san, već uživa sa sve četiri u zraku

Osim djece, zimske radosti iskorištava ni više ni manje nego medo. Da, da dobro ste pročitali, medo! Medvjed je odlučio odmoriti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti