PRVA ŽNL

U Imbriovcu bi se ove nedjelje mogao slaviti naslov prvaka, dok četiri kluba konkuriraju za ispadanje

U nastavku pogledajte parove ovotjednog kola.

12:18h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Svega tri kola dijele nas do kraja sezone Prve ŽNL. No, već bismo ovoga vikenda mogli saznati ime prvaka.

Naime, u igri je još devet bodova, a prvo mjesto s 57 bodova drži Borac. Šest manje ima Bratstvo koje su Imbriovčani u jesenskome dijelu sezone pobijedili s 1-2. Upravo će s Kunovčanima igrati ovoga vikenda u sklopu 24. kola. Dođe li Borac do troboda – i to na domaćem travnjaku – uzet će pehar pobjednika. U kontekstu podjele bodova, Molve pak ne smiju pobijediti jer bi time smanjile zaostatak na pet bodova.

Sada kada smo najavili derbi, koji se igra u nedjelju u 17 sati, vratimo se na subotu tijekom koje imamo dvije utakmice. Miklinovec ugošćuje Tomislav-Radnik. Obje ekipe, posebice Žuti, u ugodnoj su sredini ljestvice.

Molvarska Mladost dočekuje Viktoriju. Vojakovčani imaju 22 boda, dva više od posljednjeg Prekodravca i jedan više od pretposljednjeg Kalinovca. Morali bi, stoga, ugrabiti barem nešto, s time da su Molvarci poprilično izazovan suparnik, čak još uvijek s teoretskim šansama za osvajanje prvoga mjesta.

Glede nedjeljnog programa, on osim derbija Imbriovčana i Kunovčana uključuje, recimo, ogled u Hlebinama gdje će Lipa igrati s Panonijom. Prvospomenuti klub nalazi se na visokoj petoj poziciji. Naprijed ne mogu, dok ih eventualno šansu prestići ima Miklinovec. Peterančani, međutim, nisu u povoljnoj situaciji. Dapače, uz Prekodravac, Kalinovac i Viktoriju zaključuju kvartet klubova koji se bore za ostanak. Imaju 22 boda, kao i ranije spomenuta Viktorija.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Loše proljeće Sloge rezultiralo je padom na četvrto mjesto. Bili su nepobjedivi, a sada njihov bodovni konto broji 12 manje od onoga Borca. Situacija je takva kakva jest, valja natjecateljsku godinu privesti kraju sa što boljom atmosferom. U nedjelju će, u Koprivničkom Ivancu, igrati s Mladosti Sigetec, ekipi iz srca ljestvice.

Posljednji par čine Prekodravac i Drava Novigrad Podravski. Novigraci, žele li i matematički zapečatiti ostanak u najvišem rangu, u Ždali moraju uzeti barem bod. Neovisno o tome, mogućnost pada na zadnje mjesto praktički ne postoji pa relativno rasterećeni mogu otići na državnu granicu. Prekodravac, međutim, nema pravo izgubiti bodove.

Ponovimo, za dva bismo dana mogli dobiti razrješenje situacije na vrhu, ali ne i na dnu.

Prva ŽNL, 24. kolo, 5. i 6. lipnja, 17 sati:

NK Miklinovec – NK Tomislav Radnik / subota
NK Mladost Molve – NK Viktorija / subota
NK Osvit – NK Kalinovac / nedjelja, 10 sati
NK Lipa – NK Panonija / nedjelja
NK Sloga – NK Mladost Sigetec / nedjelja
NK Borac – NK Bratstvo / nedjelja
NK Prekodravac – NK Drava (NP) / nedjelja

čitam...