U javnim radovima zaposleno novih 20 osoba

22:03h
0
U javnim radovima zaposleno je novih 20 osoba

Prema programu javnih radova za dugotrajno nezaposlene osobe, Grad Koprivnica je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje zaposlio još 20 osoba koje su u evidenciji zavoda za zapošljavanje najmanje 12, 24 i 36 mjeseci.

Projekt će trajati nešto više od pet mjeseci, odnosno od 14. ožujka do 31. kolovoza ove godine.

 

Zapošljavanje u programima javnih radova pod nazivom „JAVNI RADOVI ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE OSOBE“ aktivna je mjera kojoj je cilj društveno korisnim radom afirmirati socijalnu uključenost i ublažiti posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovu vlasništvu, nevladinih udruga i sličnih institucija, te povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Za dugotrajno nezaposlene osobe Grad Koprivnica osigurava ukupno preko 72 tisuće kuna sredstava, od toga nešto više od 54 tisuće kuna za plaće, 14 tisuća kuna za zaštitnu odjeću i obuću te četiri tisuće za sredstva za rad.

Prema podacima sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Gradu Koprivnici do sada je u javnim radovima zaposleno  ukupno 339 osoba.

-Dobiti posao u ovo vrijeme jednako je dobitku na lutriji, stoga iskoristite ovih 5,5 mjeseci rada. Pronašli smo model i novac kako bi vam pomogli da se približite mirovini ili da si poboljšate status i zaradite plaću te da vam se u radnu knjižicu upiše dodatnih 5,5 mjeseci staža – istaknuo je gradonačelnik u obraćanju novozaposlenima u  javnim radovima.