IZVJEŠTAJ STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U Kloštru Podravskom osoba iz samoizolacije ušetala u općinski stožer i tražila propusnicu

Za izdavanje e–propusnica za vrijeme Uskršnjih blagdana Stožer civilne zaštite radit će u subotu, 11. travnja, od 8 do 10 sati, priopćili su.

13:49h
0
Općina Kloštar Podravski // Foto: Facebook

Iz općine Kloštar Podravski, kao i svakog dana Stožer civilne zaštite obavijestio je stanovnike o obavljenim aktivnostima radi provjere provođenja mjera propisanih od strane Nacionalnog stožera.

Jučer su tako zaposlenice programa “Zaželi”, u namjeri pružanja pomoći starijim osobama rizične skupine starije od 65 godina na području općine obavile 33 intervencije dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština.

Članovi civilne zaštite Općine Kloštar Podravski obilazili su parkove, dječja i nogometna igrališta, vinograde, trgovine i ostale javne površine na području općine.

Prilikom obilaska nije zamijećeno nikakvo kršenje mjera civilne zaštite odnosno okupljanje osoba na javnim površinama, pridržavanje udaljenosti između osoba, propuštanje ograničenog broja osoba i održavanje higijenskih uvjeta u trgovinama.

Na prijavu građana o okupljanju većeg broja ljudi u ulici Ulička članovi stožera su izašli na intervenciju, ali prilikom dolaska nije zatečen veći broj osoba.

Odlukom o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka, jučer je obrađeno 75 zahtjeva. Od ukupnog broja zahtjeva odobreno je 57 e–propusnica, dok ih je 18 odbijeno, a jedna osoba, kojoj je propisano rješenje o samoizolaciji, je zatražila e-propusnicu.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. E-propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji. Svako kršenje izrečene mjere samoizolacije podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – poručili su iz općine.

Za izdavanje e–propusnica za vrijeme Uskršnjih blagdana Stožer civilne zaštite radit će u subotu, 11. travnja, od 8 do 10 sati, priopćili su.

čitam...