DJEČJI VRTIĆ IGRA

U Kloštru Podravskom počeli s pripremama za Uskrs, vrtićarci ukrašavali pisanice

Dobra i plodonosna daljnja suradnja s najmlađim stanovnicima općine, predstavlja još jednu aktivnost u bogatom programu rada vrijednih članica Udruge žena Kloštar Podravski.

09:36h
0
Foto: klostarpodravski.hr

Članice Udruge žena Kloštar Podravski posjetile su dječji vrtić Igra u Kloštru Podravskom te su tamo održale radionicu s mališanima iz grupe Loptica.

Cilj ovog druženja, kako piše na stranicama općine Kloštar Podravski, bio je prikazivanje izrade pisanica u lukovcu, odnosno bojanje pisanica u lupini luka, baš onako kako su to radili naši stari. Sve potrebno ponijele su članice udruge, a djeca su znatiželjno slušala kako je to bilo negdar i radosno se uključili u izradu pisanica.

Baka Anđelka Kranjec došla je u narodnoj nošnji te im ispričala o njezinom izgledu, izradi, značenju i nošenju. Zajedno su crtali na papiru, ukrašavali pisanice, a radovi nastali ovim lijepim iznenađenjem, bit će izloženi na priredbi koju članice Udruge žena Kloštar Podravski već tradicionalno priređuju prije Uskrsa.

– Kada je posao obavljen, mali domaćini i velike gošće zaplesali su i zapjevali pjesmice, a dobra i plodonosna daljnja suradnja s najmlađim stanovnicima naše općine, predstavlja još jednu aktivnost u bogatom programu rada vrijednih članica Udruge žena Kloštar Podravski – piše na stranici Općine.

Foto: klostarpodravski.hr
Foto: klostarpodravski.hr
Foto: klostarpodravski.hr

čitam...
Loading...