12 milijuna kuna

U Kloštru uskoro niče nova sportska dvorana, načelnik Pavlović: Imamo puno talenta, zašto ne bi osnovali još jedan klub

Kloštar Podravski imao bi ekipu koja se bori za prvo mjesto u Drugoj HRL za žene, koliko ima talenta, govori načelnik Siniša Pavlović. Tu su i okolna sela, Ferdinandovac, Podravske Sevete. Zašto ne bi mogli osnovati još jedan klub, pita se retorički načelnik općine. Glavni preduvjet za to je sportska dvorana.

11:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

U suradnji sa Županijom općina Kloštar Podravski napokon će dovršiti sportsku dvoranu čiji su temelji postavljeni iza Osnovne škole još prije nekoliko godina. Za svaku općinu sportska dvorana važan je faktor u društvenom životu jer može poslužiti u razne svrhe. Od održavanja kulturnih manifestacija, koncerata, pa do onog osnovnog, sportskih događanja. Da ne spominjemo nastavu tjelesne kulture.

Omjer financiranja izgradnje sportske dvorane iznosi 50 posto Županija, a 50 posto općina Kloštar Podravski. Vrijednost radova iznosi 12 milijuna kuna.

Nova dvorana će, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, imati 1700 kvadrata. Natječaj bi trebao biti raspisan ove godine, a načelnik se nada kako bi ona bila završena do početka iduće školske godine, odnosno do rujna 2021.

Kloštar je nekad imao rukometnu ekipu koja je dala četiri reprezentativke. I sada ima sjajne sportašice, Lea Pavlović je ponajbolja rukometašica rukometnog kluba Đurđevac, nedavno je osvojila nagradu za najbolju sportašicu grada Đurđevca. Uz nju, perspektivni talenti su i sestre Ćurić, Terezija i Viktorija. Terezija je bila i mlada reprezentativka, igra rukomet u varaždinskoj Koki, dok je Viktorija također reprezentativka, ali košarkaška, koja igra u Zagrebu.

Kloštar Podravski imao bi ekipu koja se bori za prvo mjesto u Drugoj HRL za žene, koliko ima talenta, govori Siniša Pavlović. Tu su i okolna sela, Ferdinandovac, Podravske Sevete. Zašto ne bi mogli osnovati još jedan klub, pita se retorički načelnik općine. Glavni preduvjet za to je sportska dvorana.

Sportovima poput košarke, rukometa, odbojke, borilačkih sportova, svima njima treba krov nad glavom, što će uskoro i dobiti.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

 

čitam...