svakako dođite

U knjižnicu dolazi poznati publicist, prozaik i dramski pisac

Svi zainteresirani dobrodošli su, a ulaz je slobodan!

13:14h
0

U Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović Koprivnica dolazi još jedna hrvatska književna zvijezda. U srijedu 28.11.2018. godine u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu gostovat će poznati publicist, prozaik i dramski pisac Slobodan Šnajder.

Slobodan Šnajder publici je možda najpoznatiji po svom najnovijem romanu Doba mjedi, no on novele, eseje i kazališne komade objavljuje još od 1966. godine. Diplomirao je filozofiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je kolumnist dnevnika Glas Slavonije, a od 1994. do 2013. riječkog Novog lista. Suosnivač je i urednik teatrološkog časopisa Prolog te urednik edicije izdavačke kuće Cekade.

Izbor političkih kolumni koje je pisao u riječkom Novom listu od 1994. do 1999. objavio je u knjizi Kardinalna greška, a od 1999. do sredine 2004. u knjizi Umrijeti pod zvijezdom. Kolumne, kao i drame, imaju svojih poštovatelja i oponenata.

Od 2001. do 2004. bio je ravnatelj ZKM-a. Čest je suradnik 3. programa Hrvatskoga radija. Svoj prvi roman Morendo objavio je 2012., a drugi, višestruko nagrađivani roman Doba mjedi 2015. Šnajder je autor i velikog broja dramskih djela među kojima izdvajamo Kamov, smrtopis, Držićev san, Hrvatski Faust, Nevjesta od vjetra itd.

Književna večer organizira se u suradnji sa Šarenim dućanom iz Koprivnice.

Svi zainteresirani dobrodošli su, a ulaz je slobodan!

čitam...
Loading...