U Komunalcu iznenađeni deložacijom s Piškornice te još ne znaju kamo će sa smećem iz Koprivnice

16:03h
0
Deložacija Komunalčeve imovine na Piškornici // Foto: Koprivnica.net

U ponedjeljak je na odlagalištu otpada Piškornica kraj Koprivnice na temelju pravomoćne sudske presude počela deložacija koprivničkoga Komunalca s dijela zemljišta koje je u vlasništvu Općine Koprivnički Ivanec.

Odvjetnik Grada Koprivnice i Komunalca kazao je kako će njegove stranke poštovati sudsku odluku, ali je naglasio da „imaju dvojbe oko ispravnosti zakonitosti stjecanja te čestice”.

Najavio je nastavak pravne bitke, a već je podnesena i revizija Vrhovnom sudu.

Na spomenutoj lokaciji pojavili su se i predstavnici policije te zaštitarske tvrtke koji su mirno promatrali postupak deložacije.

Iz Općine Koprivnički Ivanec kazali su kako su u nekoliko navrata usmeno pozvali Komunalac i Grad na daljnje razgovore i pregovore.

U izjavi za Radio Dravu, predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb izrazila je iznenađenje početkom deložacije.

Bageri na prilazu Piškornici // Foto: Koprivnica.net– Neshvatljivo je da je Općina Koprivnički Ivanec i Piškornica d.o.o. posegnula za deložacijom kad je ona bespotrebna. Mi smo bili spremni ispregovarati do kraja i mirno riješiti sporove na zadovoljstvo Piškornice d.o.o., da se završi projekt od nacionalnog značaja, na zadovoljstvo Općine Koprivnički Ivanec na čijem području je djelomično taj RCGO i na zadovoljstvo Grada Koprivnice koji zastupa građane i poslovne subjekte u gradu – rekla je Maja Hleb.

Dodala je kako će Komunalac nastaviti skupljati smeće od građana, makar se još ne zna kamo će ga odvoziti.

– U ovom času ne mogu govoriti o tome da li će to biti lokacija na Piškornici, u nekom drugom gradu ili u nekoj drugoj državi – rekla je Hleb.

Neslužbeno smo doznali kako su angažirani bageri koji bi trebali proširiti jedan od pristupnih prilaza prema Piškornici, a koje smo fotografirali u akciji. Možda će baš tim putem krenuti i kamioni sa smećem.

čitam...