U „Komunalcu“ zaposleno 25 Roma

13:31h
0
romi  v

090615-romi-1-mGrad Koprivnica, koprivnička ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i gradski „Komunalac” danas su počeli s provođenjem programa „Romi za lokalnu zajednicu”, kojim su za ukupno 27 Roma osigurana radna mjesta. Na prvu jutarnju prozivku voditeljice ispostave Zavoda Biserke Golubić i gradonačelnika Zvonimira Mršića u „Komunalcu” došlo ih je 25.

 

– Vrlo rigorozno ćemo provjeravati kako se radi i ukloniti neradnike, jer smo prijašnjih godina, a naročito lani, imali ozbiljnih problema s dijelom Roma koji su bili uključeni u Program. Problematični će dobiti otkaze i neka ne računaju na to da će za svoj nerad biti plaćeni zato jer će ih netko zaštititi. Od danas do 11. prosinca 14 Roma i 11 Romkinja će mjesečno dobivati 2500 kuna neto plaču te između 450 i 550 kuna putnih troškova, a posao će im biti održavati gradsko zelenilo i druge javne površine. Ovo je četvrta godina provođenja programa „Romi za lokalnu zajednicu” i većina zaposlenih do sada nisu bili uključeni u njega, a po prvi puta smo uspjeli zaposliti veći broj žena – rekla je voditeljica ispostave koprivničkog Zavoda za zapošljavanje Biserka Golubić.

090615-romi-m– Ovo radno mjesto vam je ujedno prilika da se uklopite u širu zajednicu i podignete razinu kvalitete življenja, a obzirom na to da ćete osobne dohotke dobivati iz poreza koje plaćaju koprivničanci na vama je da taj novac i zaradite – izdvojio je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Provedba projekta „Romi za lokalnu zajednicu” koštat će 700 tisuća kuna, od kojih će Grad osigurati 140 tisuća za radnu odjeću, alat i slično, a ostatak novca za plače Zavod za zapošljavanje. Biserka Golubić je najavila da će u sklopu istog programa od 1. srpnja radno mjesto dobiti još deset Roma.