U konkurenciji za predstavljanje na festivalu u Pitomači 86 skladbi

07:35h
0
Detalj s prošlogodišnjeg festivala u Pitomači

Čak 86 skladbi našlo se u konkurenciji za predstavljanje na 22. glazbenom festivalu u Pitomači, Pjesmama Podravine i Podravlja. Koje će skladbe biti predstavljene na festivalu odlučit će stručni žiri, koji čine Branko Uvodić, Željen Klašterka, Željko Kovačić, Branko Meglajec, Hrvoje Hegedušić, Ksenija Erker, Siniša Leopold, Vesna Bedeković i Zlatko Turkalj.

– Pred stručnim žirijem je težak zadatak. Svake godine na natječaj pristižu kvalitetne skladbe koje predstavljaju svojevrstan izazov. Nije jednostavno odlučiti tko će dobiti priliku predstaviti se publici – objasnio je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan. Članovi stručnog žirija će se sastati 19. ožujka, dok bi rezultati natječaja trebali biti poznati krajem ožujka.

Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja za kraj ožujka priprema i četvrti memorijal dr. Marijana Jergovića pod nazivom Čuvar uspomena. On će se održati u nedjelju, 30. ožujka, u kino dvorani u Pitomači s početkom u 19 sati. Tom će se prilikom moći poslušati pjesme u čijem je stvaranju sudjelovao dr. Marijan Jergović, jedan od utemeljitelja festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

čitam...