U Koprivnici boravili članovi Nordijske gospodarske komore

08:05h
0
Članovi Nordijske gospodarske komore ispred Podravke // Foto: Koprivnica.net

U posjeti Koprivnici boravili su članovi Nordijske gospodarske komore, udruženja koje je glavni promotor ekonomske suradnje sjevera Europe i naše zemlje. Na unapređenju tih odnosa rade već desetu godinu, kaže izvršna direktorica Komore Gordana Fušter.

– Komora je inače osnovana od strane vodećih tvrtki iz Danske, Finske, Norveške i Švedske, koje djeluju u RH, te okupljamo nordijske kompanije koje posluju u Hrvatskoj, ali i hrvatske međunarodne tvrtke koje imaju poslovne odnose s nordijskim zemljama – objasnila je.

Stoga je sasvim logično što predstavnici Komore na popisu odredišta imali Podravku, njezinu tvornicu Vegete i dječje hrane, te tvornicu danskog Hartmanna.

– Pa, ovakva vrsta posjeta odlična je prilika za upoznavanje s modelom poslovanja nordijskih tvrtki u RH, kao i s poslovanjem hrvatskih kompanija na nordijskom tržištu. Stoga mi je izuzetno zadovoljstvo što u Koprivnici imamo dva takva vrlo uspješna primjera i što su to tvrtke naše članice, Hartmann i Podravka – rekla je Fušter.

Izvršna direktorica Nordijske gospodarske komore Gordana Fuštar kaže da im je ambicija kroz ovakve susrete izgrađivati nove poslovne prilike za aktere obiju strana.

– I upravo kroz poslovne susrete gospodarstvenika i prezentacije tvrtki, kao i neformalna druženja tvrtki članica, stvaraju se nove poslovne mogućnosti i osnažuje poslovna suradnja, te unaprijeđuju gospodarski odnosi, a sve do doprinosi stvaranju dodatne vrijednosti pri jačanju gospodarskih odnosa između sjevera Europe i RH. Tako da ovo se nametnulo kao jedan prirodan odabir, vi za vi upravo prisustva Hartmanna i Podravke u Koprivnici – zaključila je.

Inače, u Hrvatskoj djeluje šest međunarodnih gospodarskih komora.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...