ZAŠTITA SIGURNOSTI GRAĐANA

U Koprivnici će biti otklonjena 132 dimnjaka na privatnim objektima te oni sa zgrade Županije, Doma Slavena, kina

Koprivničko-križevačka županija je podnijela zahtjev za uklanjanjem desetak dimnjaka na njihovoj zgradi, tu su još Kino Velebit, Pučko otvoreno učilište, a Podravka je prijavila dimnjake na objektu Doma Slavena , pojasnio je Mihalec. 

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija Foto: Matija Gudlin

Zbog velikog interesa građana, Grad Koprivnica produžio je rok za prijavu potreba za uklanjanjem dimnjaka koji se ne koriste pa je tako svoj zahtjev moguće podnijeti do srijede, 20. siječnja 2021. godine.


Ova je aktivnost poduzeta kako bi građani bili sigurniji u slučaju neke od prirodnih nepogoda.

Za sada je na adresu gradske uprave stiglo 75 prijava privatnih osoba koje su zatražile uklanjanje 132 dimnjaka na svojim objektima dok je 30-tak dimnjaka za rušenje prijavljeno za uklanjanje na javnim objektima u Koprivnici, potvrdio je Dejan Mihalec, stručni suradnik u Upravnom odjelu za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

S uklanjanjem se još nije počelo zbog loših vremenskih uvjeta odnosno leda koji ugrožava sigurnost, no za očekivati je da će se isti otopiti već sutra, s porastom temperatura.

– Danas ćemo s vatrogascima obići lokacije kako bi utvrdili tehničke pojedinosti oko otklanjanja dimnjaka, odnosno definirati kako ćemo kojem objektu pristupiti, hoćemo li posao odraditi preko krovišta ili susjedove parcele i slično – pojasnio je Mihalec.

Osim što je akcija naišla na dobar odaziva privatnih vlasnika, zahtjev za uklanjanjem dimnjaka stigao je i od brojnih korisnika javnih objekata.

Koprivničko-križevačka županija je podnijela zahtjev za uklanjanjem desetak dimnjaka na njihovoj zgradi, tu su još Kino Velebit, Pučko otvoreno učilište, a Podravka je prijavila dimnjake na objektu Doma Slavena – pojasnio je Mihalec.

Važno je napomenuti kako se dimnjaci uklanjaju sve do ispod krovišta objekta. Mjesto s kojeg će dimnjak biti uklonjen bit će sanirano najlonom, a ostale radove moraju si osigurati sami vlasnici objekata.

– Čim to dozvole vremenski uvjeti, krećemo s radovima. Moguće da će na nekim lokacijama zbog radova biti u kraćem periodu otežan promet pa stoga molimo građane za strpljenje – apelira Mihalec.

U akciji uklanjanja dimnjaka sudjelovat će stručne službe Grada Koprivnice, djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica, dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i policija.

Uklanjanje dimnjaka obavljat će se na trošak Grada Koprivnice.

Građani koji žele da im se uklone dimnjaci koje ne koriste prijaviti se mogu do srijede 20. siječnja od 7 do 15 sati višem stručnom suradniku za građenje Grada Koprivnice Dejanu Mihalecu na brojeve 048/279-503, 095/376-2960 ili putem e-maila dejan.mihalec@koprivnica.hr.

 

čitam...