U Koprivnici održan četvrti Memorijalni košarkaški turnir “Goran Plavec”

11:53h
0
110912-kk-koprivnica

Memorijalni košarkaški turnir „Goran Plavec“, kojim je obilježena 20-ta godišnjica pogibije hrvatskog branitelja i košarkaša Gorana Plaveca, održan je 10. i 11. rujna  u Koprivnici.  Turnir je po četvrti put organizirao Košarkaški klub Koprivnica.

Košarkaški Koprivnice turnir su započeli polaganjem vijenca na grob svog nekadašnjeg suigrača, sjajnog košarkaša Gorana Plaveca koji je tragično stradao u Domovinskom ratu.

 

Odigrana je i memorijalna utakmica između veterana Koprivnice i Križevaca u kojoj su koprivnički košarkaši bili bolji. No važnije je bilo zajedničko druženje i uživanje u košarci, što su pokazali u zanimljivoj utakmici i uz poneki atraktivni potez.

Pokrovitelj turnira bio je Grad Koprivnica, a goste su pozdravile zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak i predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević.

Turnir je otvorila zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak, poželjevši natjecateljima i gostima ugodan boravak u našem gradu i puno sportskih uspjeha.

Na dvodnevnom juniorskom košarkaškom turniru, okupile su se jake ekipe iz Hrvatske i Mađarske. Važno je istaknuti da su u pobjedničkoj ekipi KK Zagreb nastupili i dobro poznati „zlatni“ kadetski reprezentativci Hrvatske (Mavra i Hezonja), što je dalo dodatnu draž ovom turniru.

Ekipa KK Zagreba pokazala je zašto je jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj, a ugodno su iznenadile i ekipe Kapošvara (koja je iz godine u godinu sve bolja), te ekipa Susedgrada koja je ove godine prvi put nastupila na ovom turniru.

Rezultati:

Utakmica za 5 mjesto:

 Koprivnica – Radnik 82:58

Utakmica za 3 mjesto:
Međimurje – Susedgrad 55:64

Finale:
Kapošvar – Zagreb 56:100

Najbolji igrač turnira je Dominik Mavra iz KK Zagreb
Najbolji strijelac turnira je Karlo Barukčić i z KK Radnik

Konačan poredak ekipa

1. Zagreb
2. Kapošvar
3. Susedgrad
4. Međimurje
5. Koprivnica
6. Radnik

Lista strijelaca:
1. K. Barukčić (Radnik) 91 (3 utakmice)
2. L. Ivandić(Koprivnica) 85 (3 utakmice)
3. D. Mavra ( Zagreb ) 67 ( 3 utakmice)
4. V. Jakupić (Koprivnica) 64 (3 utakmice)
5. D. Miko (Međimurje) 61 (3 utakmice)
6. J. Milatić (Zagreb) 53 ( 3 utakmmice)