U Koprivnici održan seminar za svirače tradicijskih glazbala

20:37h
0
Detalj sa seminara

U skladu s programom rada i aktivnostima Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije na stručnom osposobljavanju, 15. i 16. studenoga 2014. godine , održan je dvodnevni seminar.

U suradnji sa Zvjezdanom Draganićem, polaznikom Hrvatske škole folklora i tradicijskih glazbala, te članom Hrvatskog gajdaškog orkestra, u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, održan je seminar za svirače tradicijskih glazbala.

Cilj ovog seminara, koji će se kontinuirano nastaviti, prvenstveno je naučiti mlađe naraštaje svirati ove instrumente, ali i sačuvati od zaborava sva tradicijska glazbala, posebice iz našeg kraja.

Seminaru su prisustvovali članovi kulturno-umjetničkih udruga iz Koprivnice, Đurđevca, Virja, Svetog Ivana Žabna i Glogovca.

Polaznici seminara imali su prilike naučiti nešto o načinu izrade instrumenata, vrsti instrumenata i tehnikama sviranja gajdi, duda, diplice, dvojnica, sluškinje i tambure samice. Isto tako, svi polaznici imali su se prilike ili upoznati s instrumentom po prvi puta ili usavršiti već postojeće znanje.