U Koprivnici osnovan Športski plesni klub Ritam

16:10h
0
111113-erik_ana

Prije nekoliko dana službeno je osnovan Športski plesni klub Ritam Koprivnica.


Koprivnički plesni parovi do sad su se natjecali pod okriljem zagrebačkog Plesenog centra Ritam.

ŠPK Ritam predstaviti će se koprivničkoj javnosti športsko-plesnom manifestacijom koja će se održati 20. siječnja u 20 h u sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici.

Športsko-plesna manifestacija „Koprivnički ples sa zvijezdama” zamišljena je kao predstavljanje ŠPK Ritam koprivničkoj javnosti, ali i kao prezentacija plesa kao športa.

– Predstavili bismo mlade koprivničke plesne parove, te 30-ak plesnih parova, članova Plesnog centa Ritam iz Križevaca, Velikog Bukovca i Zagreba. Pozvali bismo i goste iz koprivničkih plesnih skupina, kao i djecu iz dječjeg vrtića kako bismo djeci i mladima što bolje prikazali vrijednost bavljenja plesom i športom uopće – rekla je Dolores Ciglar, predsjednica novoosnovanog plesnog kluba.

Nastup su najavili najpoznatiji hrvatski plesači i državni prvaci Ištvan Varga i Gabrijela Pilić, te plesači i javne osobe iz TV emisije Ples sa zvijezdama (Davor Gobac, Ana i Marko Herceg, Robert Schubert, Tamara Despot, Damir Horvatinčić, Martina Tomčić…) kako bi svojim plesnim nastupom podržali početak rada kluba.

Slijedeći dan, 21. siječnja 2012. od 9 – 21 sat održava se međunarodni Bodovni turnir Hrvatskog športskog plesnog Saveza u športskoj dvorani u Goli. Turnir zajednički organiziraju Plesni centar Ritam iz Zagreba i ŠPK Ritam Koprivnica. Očekuje se natup oko 150-200 plesnih parova iz cijele Hrvatske i inozemstva.

čitam...