U Koprivnici se održava dvodnevna konferencija projekta Civitas Dyn@mo

11:19h
0
Predstavnik grada Palme uručio je prijelazni znak koprivničkoj gradonačelnici // Foto: www.koprivnica.hr

U Gradu Koprivnici se održava godišnji sastanak svih partnera u projektu CIVITAS DYN@MO.

Goste, voditelje projektnih timova iz partnerskih gradova Achena, Gdynie i Palma de Malorce, predstavnike Saveza baltičkih gradova, Sveučilišta Lund, Rupprecht consulta kao i profesora Toma Rye-a, prvog dana ove dvodnevne konferencije pozdravila je i dobrodošlicu im zaželjela gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak.

– Projekt Civitas Dyn@mo donio je mnogo koristi Gradu Koprivnici, promovirani smo kao grad održive urbane mobilnosti – istaknula je gradonačelnica u svom govoru.

– Iza nas u projektu su dvije i pol godine, a pred nama je još 18 mjeseci kada moramo isporučiti ono što smo Europskoj komisiji rekli da ćemo učiniti. Slijede nam najteži mjeseci, ali ono što činimo je na dobrobit naših građana prije svega, ali i turista kako bi smo naše gradove učinili boljima za život. I zbog toga se svi zajedno zalažemo da ovaj projekt uspije – rekao je predstavnik grada Achena, voditeljskog grada u ovom projektu Eckard Larosch.

Tom prigodom Gradu Koprivnici simbolično je uručen znak projekta, koji označava jednogodišnje domaćinstvo projekta, a koji će biti iskorišten u promotivne svrhe u našem gradu do proljeća sljedeće godine.

Na samom početku konferencije prijelazni znak gradonačelnici Grada Koprivnice uručio je predstavnik Grada Palme.

Danas, drugog dana konferencije, održane su dvije radionice u prijepodnevnim satima, a popodne je na rasporedu međunarodni seminar posvećen Planovima održive urbane mobilnosti.

Izvor: www.koprivnica.hr