U Koprivnici se po prvi put obilježava Svjetski dan jaja

10:49h
0
Svjetski dana jaja obilježit će se i u Koprivnici

8. listopada obilježava se Svjetski dan jaja. Povodom obilježavanja tog dana, Hartmann  d.o.o. će organizirat razne manifestije, a u suradnji sa Samitom, povremeno će se dijeliti i besplatna jaja.

 

 Sve to dešavat će se na koprivničkom Zrinskom trgu, ispred pivnice Kraluš, od 9 do 13 sati. Obilježavanje će upotpuniti i ženski tamburaški sastav „Cure iz centra“, a samo za ovu prigodu pivnica Kraluš će prigodno pripremiti promocijski doručak – omlet sa špinatom koji će koštati 10 kuna. Iako se Svjetski dan jaja obilježava od 1996. godine, u Hrvatskoj će se po prvi puta obilježiti na ovakav način.

Inače, Svjetski dan jaja proglasila je Međunarodna komisija za jaja (International Egg Commission) i on se obilježava svake godine na drugi petak u mjesecu listopadu. To je jedinstvena prilika da se podigne svijest o prednostima konzumiranja jaja i njihovim hranjivim sastojcima i slavi se u cijelom svijetu. Već stoljećima, jaja igraju veliku ulogu u ishrani u mnogim obiteljima diljem svijeta, te su jedan od najkvalitetnijih prirodnih izvora proteina, a oni su vrlo važni u razvoju mozga i mišića, imaju ključnu ulogu u prevenciji bolesti i doprinose zdravlju u kasnijoj životnoj dobi, posebice vida. Isto tako, jaja su nenadmašiv spoj kada je riječ o svestranosti i vrhunskoj kvaliteti proteina po vrlo povoljnim cijenama, a kada se radi o praktičnosti, načinu pripreme i okusu, jasno je da baš i nemaju konkurencije.

Upravo zbog svega gore navedenog, u Hartmannu se nadaju da će se građani Koprivnice odazvati ovom obilježavanju te svojom prisutnošću podići svijest o prednosti konzumiranja jaja.

čitam...
Loading...