U Koprivnici se u nedjelju u organizaciji BK Rotor vozi prvi brdsko-biciklistički maraton

20:28h
0
Ilustracija: BK Rotor

Koprivnica će ove nedjelje biti domaćin brojnim biciklistima iz Hrvatske i okolnih zemalja koji su najavili svoj dolazak na prvi MTB maraton. Dakako, organizator utrke je Biciklistički klub Rotor iz Koprivnice, koji je prošle dvije godine uspješno organizirao XC utrku, no ovaj put dečki iz Rotora željeli su pokazati da „i oni brega za utrku imaju”.

– Po prvi put će se u Koprivnici održati brdsko-biciklistički maraton, na kojem će zbog promocije biciklizma biti dozvoljen nastup svim,a bez obzira na licencu i godište. Vozit će se po stazi dužine 60 kilometara, većinom po makadamskim i šumskim putevima, i to u šest dobnih kategorija – rekao je Siniša Herman, predsjednik Biciklističkog kluba Rotor.

Zajednički start za sve kategorije bit će na koprivničkom Zrinskom trgu u nedjelju, 11. svibnja u 10 sati, a leteći start je kod restorana Crna gora, gdje će ujedno biti i cilj. Prvi biciklisti na cilju se očekuju oko 12 sati.

Siniša Herman (treći s lijeva) s ekipom iz Rotora // Foto: BK RotorPrijave se primaju do subote u 20 sati, a uz kotizaciju od 75 kuna osim prava sudjelovanja na utrci svi će biciklisti-maratonci dobiti i poklon majicu za uspomenu te ručak.

– Očekujemo nastup više od stotinu vozača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U organizaciji sudjeluje dvadesetak članova BK Rotor uz pomoć partnera iz cijele regije, dok će u utrci nastupiti 15-ak naših članova. Sam maraton nastavak je dvogodišnjeg rada članova kluba na brdsko-biciklističkoj stazi koju smo započeli kraj streljane i koja je ove godine rezultirala maratonom od 60 km za kojeg se nadamo da će sljedeće godine postati i službeni maraton Hrvatskog biciklističkog saveza – najavio je Siniša Herman.

MTB MARATON KOPRIVNICA

MJESTO, DATUM I VRIJEME ODRŽAVANJA

– Koprivnica, 11.5.2014., Zrinski trg – centar grada
– zajednički prolog u 10:00 iz centra Koprivnice pod pratnjom policije do starta na Crnogorskoj ulici (cca 2 km od centra i leteći start).
– sve kategorije kreću istovremeno

VRSTA UTRKE

Rekreativni XCM MARATON

PRAVO NASTUPA

– sve punoljetne osobe koje se osjećaju sposobnim nastupiti, bez obzira na licencu i vrstu bicikla
– maloljetne osobe isključivo od 15-18 godine starosti (1999.- 1996. god.) mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na izjavi u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na utrci na vlastitu odgovornost
– svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i organizator od sebe otklanje bilo kakvu odgovornost za štetu nastalu od strane natjecatelja prema trećima
– obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Ukoliko natjecatelj na stazi skine zaštitinu kacigu, te bude uočen od strane sudaca na stazi, automatski će biti diskvalificiran i preusmjeren na najbliži put prema cilju
– natjecatelji koji do druge feed zone ne stignu do 14 h biti će preusmjereni najbližim putem do cilja
– staza se zatvara za sve u 15 h nakon ćega će kontrolno vozilo obići stazu radi provjere

BK-ROTOR Maraton plakatKATEGORIJE

muškarci:
– 1999. – 1996. god
– 1995. – 1991. god
– 1990. – 1984. god.
– 1983. – 1974. god
– 1973. – 1964. god
– 1963. god. i stariji
žene:
– 1999. god. i starije

STARTNINA

– startnina za sve kategorije iznosi 75 kn.
– zadnji rok prijave 10.05.2014. (subota) do 20 h s potvrdom uplate za ponedjeljak.
– uplata startnine isključivo na žiro račun kluba: IBAN HR1323860021110006150, uz pozivu na broj upišite datum rođenja
– ispravna prijava sadržava: ime i prezime, klub, datum rođenja, veličina majice (M/L/XL), potvrdu uplate startnine, izjava o suglasnosti nastupa maloljetne osobe (original donesti osobno na dan), sve poslano na e-mail: bkrotor@gmail.com
– podizanje startnih brojeva na dan utrke od 8.00 h – 9.30 h u centru Koprivnice
– startnina uključuje: ručak + piće + poklon majicu organizatora

NAGRADE

– prva tri apsolutna mjesta: novčane nagrade 300/200/100 kn + poklon sponzora
– prve tri nagrade po kategorijama: nagrade sponzora

PREGLED STAZE

– track na linku: XCM KOPRIVNICA-track
– profil nadmorske visine, dužina 60 km / 1100 mnv

PITANJA I INFORMACIJE

e-mail: bkrotor@gmail.com

mob 1: 098 24 84 36 – Siniša
mob 2: 091 501 02 41 – Rade

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW