U Koprivnici veliki interes za pisanje projekata

08:46h
0

U Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica proteklog je vikenda održana cjelodnevna radionica “Pisanje projekata za natječaje nacionalnih donatora”.

Zbog iznimno velikog interesa, provodila se u dvije paralelne skupine, a radionici je prisustvovalo 50-ak sudionika koji su tražili rješenja detektiranih problema u lokalnoj zajednici.


Neki od zanimljivijih problema u lokalnoj zajednici koje su nazočni definirali kao prioritetne su nebriga za zdravlje, neosigurani uvjeti obrazovanja za učenike s posebnim odgojno obrazovnim potrebama, nedostatak sadržaja za mlade, neinformiranost, niska stopa odvajanja otpada, nedovoljna kulturna osviještenost djece i mladih te nedovoljna uloga pojedinaca u zajednici.

Slijedom toga, sudionici su spomenute probleme imali prilike razviti kroz obrazac prijave i proračuna za natječaje nacionalnih donatora. Time su naučili pisati prijedloge projekata s detaljnim opisom aktivnosti koje treba poduzeti s ciljem rješavanja određenog problema.

Pisanjem prijedloga projekta, organizacije civilnog društva pokušavaju osigurati financijska sredstva koja su im potrebna za provođenje projekta i pružanje usluga određenoj ciljnoj skupini.

Program JAKO dio je Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg provodi i financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

čitam...