TRADICIJA NAŠIH STARIH

U Koprivničko-križevačku županiju stigli iz daleke Argentine kako bi bili dio Zimske škole folklora

Cilj škole jest obrazovati voditelje i članove hrvatskih folklornih i tamburaških skupina, pri čemu polaznici uče o plesovima, narodnim nošnjama i pjesmama te proučavaju glazbala.

15:16h
0
Foto: kckzz.hr
Ilustracija // Foto: kckzz.hr

Zimska škola folklora po peti put održava se u Koprivničko-križevačkoj županiji, okupljajući 150 sudionika pod organizacijom Hrvatske matice iseljenika.

Cilj škole jest obrazovati voditelje i članove hrvatskih folklornih i tamburaških skupina, pri čemu polaznici uče o plesovima, narodnim nošnjama i pjesmama te proučavaju glazbala. U kontekstu predavanja, dodiruju se kinetografije i osnova notnog pisma te nošnja panonskog područja.

Etnolog i polonist profesor Andrija Ivančan voditelj je škole i, ujedno, plesne sekcije, dok je Tibor Bün zadužen za tamburaški dio, a Vjekoslav Martinić za tradicijska glazbala. Uz domaće predstavnike iz brojnih krajeva, sudjeluju predstavnici iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Argentine. Svi zajedno stečeno znanje prezentirat će na svečanom koncertu u nedjelju 12. siječnja od 20 sati u Domoljubu.

čitam...
Loading...