U koprivničkoj Gimnaziji otvorena izložba „Zastave Europske unije“

16:00h
0
Svečano otvorena izložba u koprivničkoj Gimnaziji // foto: Ivan Brkić

 

U hodniku koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ u četvrtak je svečano otvorena izložba „Zastave Europske unije“. U suradnji s Županijskim savjetom za europske integracije te pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, organizator ove zanimljive izložbe je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke čiji je predsjednik Mladen Pavković naglasio kako zastave imaju veliki značaj u stvaranju pojedinih država.

– Zastave su simbol svake države. Pod njima se ginulo, pod njima se rađala sloboda i kao što svi to znamo one imaju veliki značaj. Želja nam je u budućnosti prikupiti sve zastave Europe, pa i svijeta i jednog dana osnovati muzej zastava svijeta da imamo na njih uspomene, jer kao što vidimo države se raspadaju i mijenjaju izgled svojih zastava – rekao je Pavković prilikom otvaranje izložbe.

 Osim Pavkovića, otvorenju su nazočili ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, zamjenik župana i predsjednik Županijskog savjeta za europske integracije Ivan Pal te ravnateljica Uprave za koordinaciju prilagodba pravnom sustavu EU Dubravka Vlašić Pleše, koja je ujedno i svečano otvorila izložbu.Izložba se do 20. ožujka može pogledati u hodniku Gimnazije // foto: Ivan Brkić

Na izložbi je izloženo 27 zastava država članica EU, s ciljem da se mladi što više upoznaju s jedinstvenom međuvladavinom i nadnacinalnom zajednicom europskih država.

Izložba se može pogledati do 20. ožujka, a prema riječima Pala, nakon Koprivnice zastave će biti izložene i po ostalim županijskim srednjim školama.