prva faza radova

U Koprivničkom Ivancu počinje izgradnja pješačke staze u Ulici Matije Gupca, potpisan ugovor vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna

Uz izgradnju staze, postavlja se i oborinska kanalizacija po cijeloj dužini, a u ovoj prvoj dionici oborinska kanalizacija će se još i produžiti u sjeverni odvojak Ulice Matije Gupca do kućnog broja 89, poručuje načelnik Vrabelj

09:47h
0
Ugovor je potpisan u ponedjeljak // Foto: Koprivnički Ivanec

Radni tjedan u Koprivničkom Ivancu počeo je potpisivanjem ugovora o početku radova na izgradnji prve dionice pješačke staze u ulici Matije Gupca. Načelnik Zoran Vrabelj potpisao ga je predstavnikom “Tehno-Elektro d.o.o.” iz Đakova, tvrtkom koja će izvoditi radove vrijedne gotovo 1,5 milijuna kuna, u što je uključen i PDV.

Ta prva dionica obuhvaća izgradnju staze od kružnog toka do dječjeg igrališta, odnosno od spoja s Vinogradskom ulicom do križanja s Ulicom Braće Radića. Gledano prema sjeveru, staza će se graditi s desne strane.

– Uz izgradnju staze, postavlja se i oborinska kanalizacija po cijeloj dužini, a u ovoj prvoj dionici oborinska kanalizacija će se još i produžiti u sjeverni odvojak Ulice Matije Gupca do kućnog broja 89, odnosno do kanala uz navedeni stambeni objekt. Oborinska će se kanalizacija postavljati s desne strane, gledajući od kružnog toka do dječjeg igrališta, pa će kod križanja prijeći na lijevu stranu i do kućnog broja 89 će se postavljati po lijevoj strani ceste – pojasnili su na općinskim stranicama.

Kao što smo napisali, ovaj projekt obuhvaća izgradnju prve dionice navedene staze, a u drugoj polovici 2022. godine planira se krenuti u izgradnju druge dionice navedene staze, koja će obuhvaćati sjeverni odvojak ulice Matije Gupca i odvojak (spoj) prema Koprivničkoj ulici.

– Mole se svi mještani naše općine, a posebno stanovnici Ulice Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu, da imaju strpljenja dok se radovi ne završe, a sve u cilju ljepšeg, boljeg i nadasve sigurnijeg izgleda naše općine – poručio je Vrabelj.

Na kraju dodajmo da će stručni nadzor nad izgradnjom staze obavljati poduzeće “Petgrad d.o.o.” iz Koprivnice, a ukupna vrijednost stručnog nadzora iznosi 24.250,00 kn s PDV-om.