0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEPOVRATNE SUBVENCIJE

U koprivničkom proračunu pripremljeno 250.000 kuna za male poduzetnike, Jakšić: Bude li potrebe, iznos se može povećati
U

Mjere subvencioniranja uključuju uvođenje IT sustava i aplikacija u poslovanje, troškove poduzetnika početnika, troškove izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske Unije, nabavu i ugradnju strojeva i opreme i drugo.

Ne propustite

Grad Koprivnica otvorio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Koprivnice. U gradskom proračunu za 2020. godinu osigurano je 250 tisuća kuna. Otvoren je do iskorištenja sredstava, najkasnije do 30. studenog, osim potpora tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima koji se primaju do 1. listopada.

– Bez obzira na situaciju s koronavirusom objavljen je novi natječaj poticanja poduzetništva. Poduzetnicima je na raspolaganju 250 tisuća kuna koje mogu iskoristiti za poticanje svojih tradicijskih i umjetničkih zanata, ali i za izlaganje na sajmovima, nabavu opreme i sve ostalo potrebno za rad. Važno je naglasiti da se sam iznos može povećavati ako se za to pokaže potreba – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio Enteru Koprivnica i Udruženju obrtnika Koprivnica na suradnji u realizaciji Javnog poziva.

Mjere subvencioniranja uključuju uvođenje IT sustava i aplikacija u poslovanje, troškove poduzetnika početnika, troškove izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske Unije, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, izlaganje na sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu, razvoj tradicijskih, odnosno umjetničkih obrta te troškove stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika. Korisnici sredstava mogu biti mali gospodarstvenici, odnosno poduzetnici i obrtnici koji su potpuno u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Koprivnice.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Nepovratne subvencije dodjeljuju se za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja te iznimno za buduće troškove, odnosno troškovi se priznaju ako nastanu u razdoblju trajanja Javnog poziva te ako su nastali u razdoblju ne ranije od 1. siječnja ove godine – poručuje gradsko vodstvo.

Rok za dostavu zahtjeva počeo je 7. rujna, a mogu se poslati do 30. studenog. Može se prijaviti za više mjera, ali ukupna vrijednost subvencije po pojedinom prijavitelju unutar jednog poziva/godina ne može prelaziti 20 tisuća kuna.

Potrebni obrasci mogu se preuzeti na stranicama Grada Koprivnice, ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti