PRIRODA STVARI

U koprivničku AK galeriju stiže samostalna izložba međimurske autorice Maše Bajc

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2010. godine stekla je diplomu MFA in imaging Arts na Rochester Institute of Technology u Rochesteru, saveznoj državi New York.

09:46h
0
Foto: AK galerija

Priroda stvari naziv je samostalne izložbe Maše Bajc koja će se otvoriti u subotu u 20 sati u koprivničkoj AK galeriji.

– Odrednica ovog rada u nastajanju (2018. – 2020.), kojeg donosimo u kontekstu ove izložbe, je prostor livade koja je sjecište prirodnog prostora s urbaniziranom periferijom grada. Autorica hodajući kontinuirano istražuje livadu u susjedstvu te je koristi kao metaforu kako bi zabilježila odnos zajednice (kojoj pripada) prema prostoru i pejzažu. Rad se sastoji od serije fotografija i teksta – poručuju iz AK galerije.

Objašnjavaju kako autorica tijekom šetnji bilježi predmete prirodnog i umjetnog porijekla, kao i prirodne pojave i mijene. Inače, Maša Bajc rođena je 1980. godine u Čakovcu, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2010. godine stekla je diplomu MFA in imaging Arts na Rochester Institute of Technology u Rochesteru, saveznoj državi New York. Radi kao fotografkinja i edukatorica na području fotografije.

Više o izložbi otvorenoj do 5. prosinca pročitajte ovdje.

čitam...