Festival dokumentarnih filmova

U Koprivnicu ponovno dolazi DORF, prostor FUNK-a bit će ispunjen koncertima i projekcijama filmova

Osim po filmskim projekcijama, DORF je poznat po koncertima, promocijama knjiga, radionicama, izložbi stripova, fotografija, slika i plakata, a poznat je i po gostovanjima u drugim gradovima među kojima se od 2015. godine nalazi i Koprivnica.

14:34h
0

Festival dokumentarnih glazbenih filmova s najdužim stažom u Hrvatskoj ponovno gostuje u Koprivnici. Osim po filmskim projekcijama, DORF je poznat po koncertima, promocijama knjiga, radionicama, izložbi stripova, fotografija, slika i plakata, a poznat je i po gostovanjima u drugim gradovima među kojima se od 2015. godine nalazi i Koprivnica.

Jedinstveni regionalni festival dokumentarnih glazbenih filmova u FUNK ove subote, 26. listopada s početkom u 20 sati donosi projekcije filmova, a održat će se i nastup zagrebačkih bendova Beluga i Demoler, Demoler.

– Svakako pogledajte dokumentarni film  Putnici koji prikazuje priču o umjetnicima Margareti Vidmar i Draženu Pavliću. Oni su osamdesetih godina bili u ljubavnoj vezi, nakon čega su im se životne staze razdvojile. Međutim, 25 godina kasnije, ponovno se susreću i njihova se ljubav nastavlja. Povratkom u Margaretin život, Dražen se priključuje radu na njenom umjetničkom projektu Putnici. Tako nastaju skulpture ljudi i životinja u prirodnoj veličini koje gostuju u muzejima, klubovima, kafićima, selima, privatnim domovima, ulaze u kontakt s ljudima, „žive“, putuju, mijenjaju se – poručuju organizatori.

Putnici // Ustupio: FUNK

Film je režirala dugogodišnja novinarka i urednica HRT-a Tina Šimurina, a nagrađen je na nekoliko filmskih festivala uključujući ovogodišnji DORF gdje je dobio nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji.

Krugovi u kvadratima // Ustupio: FUNK

DORF donosi i Krugove u kvadratima, kratki film iz Velike Britanije koji baca svjetlo na strast prema glazbi zapisanoj na vinilu i predstavlja priče inženjera u proizvodnji LP ploča, vlasnika prodavaonice i grafičkog dizajnera.

Nakon projekcija, glazbeni dio programa će otvoriti Beluga, instrumentalni trojac iz Zagreba nastao krajem 2016. godine kao projekt članova domaćih alter bendova Analena, Ha Det Bra, I Don’t Think So!, Pitsome Pete. Iza sebe imaju nastupe u klubovima Močvara, Medika, Spunk, a nastupili su i u Konavlima, Lici i Križevcima. Beluga je mješavina post rock atmosferičnosti poput God Is An Astronaut i Mogwai, te stonerskih dionica u stilu Naxatras, s povremenim elektroničkim uletima.

Beluga // Ustupio: FUNK

Koprivničance će sigurno razveseliti još jedno gostovanje benda Demoler, Demoler koji su se prije dvije godine predstavili sjajnim nastupom u KKC Pixel. Članovi benda su ime odabrali inspirirani refrenom pjesme Demolicion grupe Los Saicos, peruanskih proto punk pionira iz šezdesetih.

Demoler, Demoler // Ustupio: FUNK

– Ne propustite sjajan program i uvijek lijepo druženje na DORF-u koji ima posebnu vezu s Koprivničankama i Koprivničancima – poručuju organizatori.

Program sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Koprivnica, i Koprivničko-križevačka županija.

čitam...