LIGA PRVAKINJA

U Koprivnicu stiže danski Esbjerg, Pranjić: Treba biti realan i znati kakve su ekipe s kojima igramo

Utakmica 5. kola igrat će se u subotu, u 18 sati, u Bepovoj dvorani.

12:06h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Jedna pobjeda i tri poraza nakon četiri odigrana susreta smjestili su Podravku Vegetu na pretposljednju, sedmu poziciju skupine A Lige prvakinja. Lošiji omjer ima samo Budućnost. No, ta je situacija još i dobra usporedimo li je s onom u domaćem prvenstvu u kojemu je, podsjetimo, doživljen težak poraz od Lokomotive nakon kojega je klupu napustio trener Neven Hrupec. Njegov nasljednik još nije poznat, pa će dotad koprivnički klub voditi Antonio Pranjić koji se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo na poraz od Bresta. Bilo je 35:22.

– U prvome poluvremenu napravili smo mnogo tehničkih pogrešaka. Imali smo deset prodanih lopti, od čega osam direktno njima u ruke. Nemilo su nas kažnjavale. Isto smo radile u drugome dijelu. Na postavljenu smo zonu izgledali dobro. No, u nepostavljenoj fazi one su dominirale. Moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka. Da bismo došli do pozitivnog rezultata, moramo igrati savršeno. Nažalost, u Brestu se nismo dobro proveli – prepričao je Pranjić.

Novi europski izazov dolazi u vidu danskog Esbjerga. Utakmica 5. kola igrat će se u subotu, u 18 sati, u Bepovoj dvorani. U nju će, prema Pranjićevim riječima, ući s mnogo problema. Od povratka iz Francuske s ekipom nisu trenirale Bianca Maria Bazaliu i Iryna Stelmakh, dok Nikolina Zadravec otprije ima problema. K tome, udarac je primila i Ana Buljan, zbog čega je sutra očekuje pregled. S druge strane, u konkurenciji će sigurno biti oporavljena Larissa Kalaus, a bolje je i I. Stelmakh, potvrdio je trener, dodavši kako će u sastavu biti samo igračice koje mogu pružiti maksimum.

Dosad su igrali sa suparnicama čiji su renome i budžet daleko iznad njihova, kaže trener

Inače, Podravkašice su jučer na domaćem parketu u 6. kolu Prve HRL slavile nad Bjelovarom rezultatom 34:19.

– U Brestu smo činile pogreške. Cijeli tjedan radimo kako bismo ih ispravile. Želimo ih svesti na minimum – kazala je vratarka Antonia Tucaković.

I. Stelmakh je, pak, na engleskom jeziku najavila ogled s trećeplasiranim Dankinjama. Svakome je jasno kako u elitnom ženskom rukometnom natjecanju nema lakih protivnica. Esbjerg zasigurno nije.

– Napravile smo puno pogrešaka protiv Bresta. Vjerujem kako ćemo igrati bolju obranu i raditi manje pogrešaka. Bit će teško braniti se protiv Esbjerga. Moramo djelovati kao cjelina, podržavati se kako bismo uspjele – dodaje pivotkinja.

Pranjić je dodao kako su dosad igrali sa suparnicima “čiji su renome i budžet daleko iznad” njihova. Utakmicu protiv Budućnosti, stoga, morali su dobiti. Ostale su zahtijevale najvišu razinu, koja nije bila dosegnuta.

– Ostali smo na dva boda, koji su bili imperativ. Idemo dalje, pripremamo se za utakmice koje dolaze. U svakoj utakmici želimo pružiti maksimum i doći do pozitivnog rezultata. Ali, treba biti realan i znati kakve su ekipe s kojima igramo. Nadali smo se da ćemo nekoga iznenaditi. Dosad se to nije dogodilo, što ne znači da neće – zaključio je Pranjić.