DJEČJI SVIJET

U križevačkom Muzeju otvara se izložba dječjih radova Afrika i ostale šarene priče

Dječji vrtić Križevci već duži niz godina sudjeluje u projektu ,,Škole za Afriku” u organizaciji Ureda Unicefa za Hrvatsku te sudjelovanjem u ovom projektu raznim aktivnostima potičemo kod djece altruizam i učenje o drugim kulturama

13:01h
0
IMG
Foto: krizevci.hr

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci sutra, 19. veljače u 16 sati, otvara se izložba dječjih radova polaznika Dječjeg vrtića Križevci “Afrika i ostale šarene priče”.

Veljača je najkraći, ali ujedno i najšareniji i najzabavniji mjesec u godini.
Vrijeme karnevala poslužilo je kao inspiracija za dječje radove koji osim tradicionalnih afričkih maski i nakita prikazuju i afrička glazbala, a osim odgojnih skupina ,,Kapljice” i ,,Kikići” koji su nositelji projekta, u izložbi sudjeluju i ostale odgojne skupine.

Dječji vrtić Križevci već duži niz godina sudjeluje u projektu ,,Škole za Afriku” u organizaciji Ureda Unicefa za Hrvatsku te sudjelovanjem u ovom projektu raznim aktivnostima potičemo kod djece altruizam i učenje o drugim kulturama.
Osnovni cilj projekta prema viziji Nelsona Mandele je da ,,obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica” kako bi svako dijete tog kontinenta dobilo svoju priliku za obrazovanje te smo uz pomoć naših roditelja donacijama potpomogli ovom plemenitom cilju.

Organizatori mole da se posjetitelji pridržavaju svih epidemioloških mjera te podsjećaju da su u svim zatvorenim i otvorenim prostorima Galerije posjetitelji dužni nositi zaštitnu masku i održavati razmak od 2 metra. Naglašavaju da je u prostoru Likovne galerije dozvoljen istovremeno boravak najviše 8 posjetitelja.

– Pri ulazu u Galeriju upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo. Ako imate respiratornih bolesti ili povišenu tjelesnu temperaturu molimo Vas ostanite kod kuće – poručuju organizatori.

Izložba se može razgledati svaki radni dan od 10 do 13 sati, a subotom od 10 do 12 sati i to do 27. veljače 2021. godine