GORNJI ČRET

U Križevce stiže poduzetnik koji planira izgraditi 11,5 milijuna kuna vrijedan pogon i zaposliti 20-ak ljudi

Po našim informacijama, rade s inozemstvom. Vjerujem da će se time otvarati mogućnost dolazaka potencijalnih partnera, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

14:35h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva

Vijećnice i vijećnici križevačkog Gradskog vijeća sutra će pred sobom imati 27 točaka dnevnoga reda. Jedna od njih odnosi se na donošenje odluke o prodaji građevinskog zemljišta na području poduzetničke zone Gornji Čret trgovačkom društvu ALLPLAN d.o.o.

Gradonačelnik Mario Rajn na današnjoj konferenciji za medije kazao je kako im je navedena tvrtka dobro poznata. Riječ je o projektom uredu koji se prebacuje i na proizvodnju, dodao je.

– Namjere su im jasne. Žele kupiti zemljište te u godinu i pol izgraditi pogon vrijedan oko 11,5 milijuna kuna. Zapošljavali bi 20-ak ljudi (visoke i srednje stručne spreme, op. a.), a sada u našem Razvojnom centru i tehnološkom parku imaju desetak zaposlenika, prvenstveno kao inženjerski tim. Po našim informacijama, rade s inozemstvom. Vjerujem da će se time otvoriti mogućnost dolaska potencijalnih partnera – otkrio je Rajn.

U odluci stoji kako je kupoprodajna cijena u Gospodarskoj ulici 60,01 kuna po kvadratnome metru. Preciznije, za 5631 kvadratnih metara govori se o cijeni od 337.916,31 kuna.

– Kupoprodaja se vrši radi izgradnje upravne zgrade, proizvodnog pogona i popratnih objekata za razvoj i proizvodnju metalnih konstrukcija – objašnjeno je u odluci.

Planirani početak gradnje proizvodnog pogona smješten je u kolovoz 2022. godine, a završetak tijekom svibnja 2023.

Podsjetimo, gradsko vodstvo javni natječaj za prodaju ili osnivanje prava građenja na navedenom građevinskom zemljištu objavilo je 15. listopada. Bio je otvoren do kraja mjeseca.

Odluku, naravno, mora potvrditi Gradskoj vijeće na sutrašnjoj sjednici.