uz podršku hrvatskih voda

U Križevcima je radno: Gradit će se vodokomunalna infrastruktura od Svete Helene do Apatovca

Krenula je i izgradnja 5,4 kilometara duge trase dijela od Jarčana do Apatovca prije nešto više od mjesec dana.

08:21h
0
Foto: Grad Križevci

U vatrogasnom domu u Glogovnici u ponedjeljak 11. svibnja, održan je sastanak na temu izgradnje vodokomunalne infrastrukture od Svete Helene do Apatovca.


Direktorica Vodnih usluga Helena Kralj Brlek rekla je da Vodne usluge provode projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava do naselja Apatovec uz sufinanciranje Hrvatskih voda. Do sada je izgrađen spojni cjevovod u duljini od 1400 metara od Svete Helene do vodospreme Glogovnica i dio magistralnog cjevovoda koji pokriva Donju i Gornju Glogovnicu do raskrižja prema Jarčanima te je pokrenuta izgradnja vodospreme Glogovnica.

Da bi se dobila voda na području gdje je položen magistralni cjevovod, odnosno, da bi se kućanstva mogla priključiti, u funkciji mora biti crpna stanica Sveta Helena i vodosprema Glogovnica za koje se očekuje da će radovi biti dovršeni krajem ljeta, odnosno početkom jeseni.

Foto: Grad Križevci

Krenula je i izgradnja 5,4 kilometara duge trase dijela od Jarčana do Apatovca prije nešto više od mjesec dana. Što se tiče vodoopskrbe Ivanca, planirana je za drugu fazu radova nakon što se osigura vodoopskrba Apatovca, a planirani radovi iznosili bi 1.600.000 kuna.

Gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn istaknuo je kako se ovaj projekt ne bi moglo iznijeti bez podrške Hrvatskih voda jer su sredstva u proračunu osigurana, ali nisu dostatna za potpuno financiranje projekta. Grad Križevci je osigurao 3.500.000 kuna za izgradnju vodospreme Apatovec i u suradnji s vodnim isporučiteljom, kao i partnerom Hrvatskim vodama, očekuje završetak radova u planiranim rokovima.

Foto: Grad Križevci

Spomenimo, sastanku su prisustvovali zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, saborski zastupnik Branko Hrg, gradonačelnik Mario Rajn, direktorica Vodnih usluga Helena Kralj Brlek, vijećnici te predstavnici mjesnih odbora Apatovec, Glogovnica i Ivanec Križevački.

Foto: Grad Križevci

čitam...