future hub križevci

U Križevcima počinje ciklus radionica U potrazi za smislom znanosti

Predavanje je besplatno, a zbog epidemioloških mjera održava se online i to u subotu 23. siječnja u 17 sati.

10:17h
0
Foto: Udruga P.O.I.N.T. Križevci

U sklopu projekta Future Hub Križevci ovog vikenda počinje novi ciklus predavanja i rasprava o znanosti pod nazivom U potrazi za smislom znanosti. Namijenjen je učenicima srednjih škola, ali mogu se pridružiti svi zainteresirani građani koje zanima ova tematika. Predavanja će biti koncipirana kao zasebne cjeline bez potrebe za posebnim predznanjem.


Naziv uvodnog predavanja je Kako spoznati stvarnost?. Voditelj dr.sc. Petar Pavlović bavit će se pitanjima opisa zbilje, temeljnom razlikom psihe i materijalnog svijeta, predmetima psihologije, fizike i filozofije, ukazivati na važnost postavljanja pitanja i kritičkog mišljenja te zakoračiti u potragu za smislom znanosti.

Predavanje je besplatno, a zbog epidemioloških mjera održava se online i to u subotu 23. siječnja u 17 sati.

Dobrodošli su svi koji žele misliti i postavljaju pitanja, potrebno se samo najaviti na futurehub@udruga-point.hr kako bi dobili podatke za pristupanje predavanju.

Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH, vrijednost mu je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

čitam...