Stožer civilne zaštite Grada Križevaca

U Križevcima prestaje prikupljanje pomoći za stradale u potresu

Oni koji i dalje žele pomoći, mogu uplatiti financijska sredstva za obnavljanje stradalih domova. 

16:53h
0
Foto: Grad Križevci

Stožer civilne zaštite Grada Križevaca obavještava kako se prekida prikupljanje pomoći u naravi za stradale u potresu na području općine Majur, gradova Petrinje i Siska. Do sada je prikupljeno hrane, higijenskih potrepština… dostatnih za godinu dana.


U pravo stanje na licu mjesta nesretnog događaja uvjerili su se članovi Stožera civilne zaštite Grada Križevaca s načelnikom Marijem Martinčevićem te članovi Gradskog društva Crvenog križa Križevci predvođeni članicom Dorom Vrhovec. Odazvali su se pozivu načelnice općine Majur Klementine Karanović te obišli spomenutu općinu koja je u utorak, 29. prosinca, snažno pogođena potresom.

Načelnici su uručili deke, cerade, kamp-kućicu, grijalice i veće količine pitke vode prikupljene u Križevcima. Načelnica je zamolila da se više ništa od hrane i higijenskih potrepština ne nosi jer su trenutno zatrpani šleperima s pomoći koja je dostatna za sljedećih godinu dana. Ujedno je uputila apel da im je trenutno nužna pomoć u vidu građevinskog materijala i ljudi koji imaju iskustva u građenju.

Svi koji žele donirati građevinski materijal neka nazovu 681-555 i prijave što mogu donirati.

Oni koji i dalje žele pomoći, mogu uplatiti financijska sredstva za obnavljanje stradalih domova:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Svrha: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Foto: Grad Križevci

čitam...