Povodom Međunarodnog dana starijih osoba

U Križevcima se raspravljalo o doživotnom uzdržavanju

Sudionici tribine, na samom kraju rasprave, složili su se kako veliku pozornost treba usmjeravati prema osiguranju dostojnih životnih uvjeta za starije osobe te visoku razinu moralne, pravne i etičke odgovornosti potpisnika ugovora o uzdržavanju.

15:38h
0
Foto : Radio Križevci

Na Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježio u utorak, 1. listopada, održana je i prigodna edukativna tribina naziva Doživotno i dosmrtno uzdržavanje, a u organizaciji županijskog Savjeta za umirovljenike u Križevcima. Na tribini su se umirovljenicima i ostalim zainteresiranima predstavili stručnjaci iz područja zdravstva i socijalne skrbi.

Na samom početku, Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine i Savjeta za umirovljenike rekao je kako smatra da je važno podizati svijest javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću starije osobe, a pritom je naglasio kako i sama Županija putem raznih programa brine o kvaliteti života starijih osoba.

Željka Koluder Vlahinja, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, u sklopu tribine podsjetila je sveprisutne na provedbu strategije palijativne skrbi te najavila zapošljavanje mobilnog palijativnog tima, a o temi su svoje viđenje dali i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko- križevačke županije Draženka Vadla te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Podršku tribini u ime Grada Križevaca je iskazao pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te predsjednik Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevaca Božidar Štubelj.

čitam...
Loading...