transformativni pristup

U Ludbregu će se sredinom veljače održati trening društvene i solidarne ekonomije

Trening će se održavati u prostoru Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak od 17. do 19. veljače.

10:44h
0
Pametno solarno drvo // Foto: Matija Gudlin
Pametno solarno drvo // Foto: Matija Gudlin

Grad Ludbreg bit će domaćin DSE treninga u sklopu aktivnosti po projektu Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju sufinanciranom iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a provodi ga udruga Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG).


Društvena i solidarna ekonomija (DSE) rastući je pokret koji želi pokrenuti transformativne promjene kako bi se povećao ukupni društveni razvoj i kvaliteta života ljudi, a predvode ga aktivni građani koji žele sistemske promjene i izgradnju društva koje služi ljudima i planetu.

Svrha projekta je odgovor na izazove s kojima se susreću lokalne vlasti u pružanju kvalitete života za građane, uključujući njihovu jaču koheziju i uključivanje, sigurniju zajednicu, poboljšano zdravlje, rješavanje problema isključenosti i promicanje raznolikosti, jačanje lokalnog gospodarstva (radna mjesta), djelotvorne javne usluge i osiguravanje održivosti okoliša (resursi, stanovanje, prijevoz).

Trening će se održavati u prostoru Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak od 17. do 19. veljače.

Projekt financiran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske preko poziva Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj.

čitam...