Ameropa žitni terminal

U Ludbregu grade nove kapacitete za prijem žitarica, skladište i sušaru

14:00h
0
Ameropa žitni terminal i silos u Koprivnici // Foto: Matija Gudlin

Radi povećanja opsega poslovanja na području Sjeverozapadne Hrvatske, Ameropa Žitni terminal ulaže u nove kapacitete kojima proširuje svoje uspješno poslovanje.

Nedavno su kupili zemljište u Gospodarskoj zoni Sjever u Ludbregu, na kojem imaju velike i ambiciozne planove.

– U planu je izgradnja skladišta za poljoprivredne proizvode kapaciteta 6000 tona žitarica, te sušare, koja će zadovoljiti dnevni kapacitet ulaza vlažne robe – objasnio je Dejan Šisl iz Amerope.

Dodao je da će se u Ludbregu obavljati prijem, manipulacija i otprema žitarica, uljarica, umjetnih gnojiva i repromaterijala.

Zemljšte u Ludbregu // Foto: Matija Gudlin
Zemljšte u Ludbregu na kojem uskoro kreće gradnja novih kapaciteta // Foto: Matija Gudlin

– Planirana ukupna investicija je 12 milijuna kuna, a za sve radove bit će angažirane tvrtke s područja Ludbrega i okolice. Očekujemo da će manipulacija robom biti moguća još ove godine i da ćemo zaposliti osmero ljudi s ovog područja – najavljuje Šisl ambiciozne planove.

Ujedno, svojim partnerima moći će ponuditi kompletan repromaterijal po odličnim uvjetima te u žetvi i berbi najbolju cijenu, uz najkraće rokove plaćanja.

U trenutnoj ponudi je sjeme kukuruza Dekalb koji se prodaje po cijeni već 598 kuna s PDV-om, a Pioneer već od 345 kuna s PDV-om. Osim toga, nude gnojiva Yara mila, Petrokemija i Adriatica Vukovar.

– Ono po čemu smo poznati je cijena repromaterijala u ugovorenoj proizvodnji, gdje kamata ne prelazi osam posto godišnje.

Ameropa Žitni terminal d.o.o. jedan je od najvećih kupaca i izvoznika hrvatskih žitarica i uljarica. Trgovačko društvo osnovano je 2006. godine, a tvrtka je član grupe Ameropa Holding AG, Basel, Švicarska, međunarodne korporacije prisutne na 103 lokacije u 31 državi svijeta, sa gotovo 5000 zaposlenika.

Više o tvrtki:

http://www.ameropa-zitni-terminal.hr/hr/

http://www.ameropa.com/en/home

Sjedište tvrtke:
Vranjički put 16, Vranjic
21210 Solin
tel.: +385 21 246 880
fax: +385 21 210 045
otpremnistvo@zitni-terminal.hr

Silos Koprivnica
Đelekovečka cesta 25
48000 Koprivnica
tel.: +385 48 629 927
fax: +385 48 629 928
dejan.sisl@zitni-terminal.hr

čitam...