pozitivan rast

U Ludbregu je porastao broj zaposlenih, D. Bilić: Tome u prilog idu brojni projekti, a u planu je i gradnja stanova

Ukoliko će sve ići svojim tijekom vjerujemo kako bi se projektni i ugovorni dio mogao riješiti već sljedeće godine, a krajem iduće godine možda već započeti gradnju – najavio je gradonačelnik.

15:00h
0
Foto: Matija Gudlin

U Gradu Ludbregu je na dan 31. listopada 2018. godine zaposleno 3914 osoba što je za 4,01 posto više u odnosu na godinu dana ranije. Broj nezaposlenih osoba 31. listopada 2018. godine iznosio je 140.

– Drago nam je što ponovo bilježimo rekordne brojke, posebno veseli broj zaposlenih osoba. Vjerujemo da su gospodarstvenici osjetili pozitivnu klimu koju smo ovdje stvorili i da će se takav trend nastaviti i dalje. U siječnju 2016. godine bilježili smo 3520 zaposlenih tako da ova brojka od gotovo 400 zaposlenih više u manje od tri godine je nešto s čime uistinu možemo biti zadovoljni. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Istaknuo je kako tome u prilog idu i projekti kojima se ostvaruju brojni dodatni sadržaji, od uređenja dječjih vrtića, mogućnosti korištenja produženog boravka u osnovnoj školi, postojanja srednje škole te svega što mali grad čini velikim za život.

– Škole, vrtići, lokalne ceste, prozori… To su poslovi koji služe lokalnom stanovništvu i na njima rade ljudi koji tu žive. Ovdje zarađuju i ovdje će potrošiti novac, logika je to kojom se vodimo- rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić i podsjetio kako Grad Ludbreg poziva sve zainteresirane da se prijave za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Ludbrega obzirom da je vidljiva potreba za stanovima.

Ludbreg // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

– Već se duže vrijeme osjeća potreba za stanovima u Gradu Ludbregu jer trenutno ih nema ni za kupiti, a ni za iznajmiti. Kako bi se grad nastavio razvijati, jedno od rješenja je i stanogradnja. Već smo jedno vrijeme u razgovorima s APN-om, agencijom koja se bave prometom nekretnina u ime Republike Hrvatske i koja potiče stanogradnju te se nadamo da ćemo vrlo brzo riješiti taj formalni dio s njima – rekao je Bilić.

U tu svrhu namijenit će se zemljište kod budućeg trgovačkog centra.

– U tom dijelu grada otvorit će se jedna nova ulica i predvidjeli smo četiri parcele za izgradnju stanova. Očekujemo iskaz interesa naših sugrađana, ali i žitelja iz susjednih općina, a koji će htjeti kupiti stan po povlaštenoj cijeni koja će biti zagarantirana po kvadratnom metru. U prvoj fazi iskazivanja interesa građana zanima nas kakav interes uopće postoji kako bismo mogli odrediti broj stanova te koja je kvadratura za koju su građani zainteresirani.

Ukoliko će sve ići svojim tijekom vjerujemo kako bi se projektni i ugovorni dio mogao riješiti već sljedeće godine, a krajem iduće godine možda već započeti gradnju – najavio je gradonačelnik.

Zainteresirani se mogu javiti u Grad Ludbreg, odsjek za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i imovinu koji se nalazi na prvom katu, osobno radnim danom od 8 do 15 sati do kraja 2018. godine gdje će popuniti anketni upitnik ili na službenoj stranici Grada Ludbrega preuzeti anketni upitnik i poslati ga na e-mail adresu: darko.rak@ludbreg.hr.

 

Loading...