13.9 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u korak s vremenom

U Ludbregu ukinuli gimnazijski smjer i ekonomiste jer svi žele u tehnička zanimanja, a upisuju ih odlikaši
U

Srednja škola Ludbreg pružala je do ove školske godine i obrazovanje u četverogodišnjim obrazovnim programima opće gimnazije te ekonomist.

Ne propustite

Srednja škola Ludbreg, osnovana u školskoj godini 2013./2014., u relativno kratkom vremenu istaknula se s odličnim rezultatima i uspješnim učenicima.

A u školskoj godini 2021./2022. učenici završnih razreda osnovne škole imali su priliku  upisati četverogodišnja i trogodišnja zanimanja. Birali su, tako, između četverogodišnjih programa koja uključuju zanimanje tehničar za mehatroniku i strojarski računalni tehničar. Ponuđeni su i trogodišnji strukovni obrazovni programi za zanimanja: CNC operater, strojobravar, tokar, pekar, prodavač i kuhar.

– Sva mjesta su popunjena, ostala su tri slobodna za obrazovni smjer kuhar – kazao nam je ravnatelj Josip Zdelar.

Srednja škola Ludbreg pružala je do ove školske godine i obrazovanje u četverogodišnjim obrazovnim programima opće gimnazije te ekonomist.

– Gimnazijski smjer i zanimanje ekonomist smo ukinuli, jer smo uočili veći interes učenika za tehnička zanimanja. Zainteresirani učenici u školskoj godini 2021./2022. imali su mogućnost odabrati novi obrazovni program: tehničar za mehatroniku – kaže ravnatelj.

Ludbreška srednjoškolska obrazovna ustanova, tako, prati trendove te okuplja zainteresirane i vrijedne učenike koji se ističu radom, znanjem i rezultatima.

– Djeca sve više iskazuju interes za tehnička zanimanja. Zatražili smo od Ministarstva da nam odobri dodatan razred, odnosno povećanje upisnih kvota, no odbili su. Za zanimanje tehničar za mehatroniku i strojni računalni tehničar velik je interes, zanimljivo je da su te smjerove upisali odlikaši – kaže ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

odlično

FOTO/VIDEO Veličanstveni vatromet i odličan koncert Marka Kutlića zagrijali posjetitelje za još dva dana Spravišča

Brojni posjetitelji stigli su na Križevačko veliko spravišče koje se ove godine održava 55. put po redu. Manifestacija je svečano...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti