u korak s vremenom

U Ludbregu ukinuli gimnazijski smjer i ekonomiste jer svi žele u tehnička zanimanja, a upisuju ih odlikaši

Srednja škola Ludbreg pružala je do ove školske godine i obrazovanje u četverogodišnjim obrazovnim programima opće gimnazije te ekonomist.

12:24h
0
Ludbreg // Foto: Matija Gudlin
Srednja škola u Ludbregu // Foto: Matija Gudlin

Srednja škola Ludbreg, osnovana u školskoj godini 2013./2014., u relativno kratkom vremenu istaknula se s odličnim rezultatima i uspješnim učenicima.

A u školskoj godini 2021./2022. učenici završnih razreda osnovne škole imali su priliku  upisati četverogodišnja i trogodišnja zanimanja. Birali su, tako, između četverogodišnjih programa koja uključuju zanimanje tehničar za mehatroniku i strojarski računalni tehničar. Ponuđeni su i trogodišnji strukovni obrazovni programi za zanimanja: CNC operater, strojobravar, tokar, pekar, prodavač i kuhar.

– Sva mjesta su popunjena, ostala su tri slobodna za obrazovni smjer kuhar – kazao nam je ravnatelj Josip Zdelar.

Srednja škola Ludbreg pružala je do ove školske godine i obrazovanje u četverogodišnjim obrazovnim programima opće gimnazije te ekonomist.

– Gimnazijski smjer i zanimanje ekonomist smo ukinuli, jer smo uočili veći interes učenika za tehnička zanimanja. Zainteresirani učenici u školskoj godini 2021./2022. imali su mogućnost odabrati novi obrazovni program: tehničar za mehatroniku – kaže ravnatelj.

Ludbreška srednjoškolska obrazovna ustanova, tako, prati trendove te okuplja zainteresirane i vrijedne učenike koji se ističu radom, znanjem i rezultatima.

– Djeca sve više iskazuju interes za tehnička zanimanja. Zatražili smo od Ministarstva da nam odobri dodatan razred, odnosno povećanje upisnih kvota, no odbili su. Za zanimanje tehničar za mehatroniku i strojni računalni tehničar velik je interes, zanimljivo je da su te smjerove upisali odlikaši – kaže ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar.

čitam...