TEDxKoprivnicaLibrary

U maloj Koprivnici u petak poslušajte velike ideje

17:20h
0
TEDx Koprivnica Library u koprivničkoj knjižnici // Foto: Arhiva
TEDx Koprivnica Library u koprivničkoj knjižnici // Foto: Arhiva

Mislioci, radnici, stvaratelji ideja, vođe i sanjari koji će se predstaviti su Ivana Bašić, Miljenko Flajs, Mario Grobenski – Psychodaddy, Tinka Kalajžić, Korado Korlević i Vlatko Štampar.

TEDxKoprivnicaLibrary održat će se sutra, 6. studenog, na stručno znanstvenom odjelu knjižnice Fran Galović s početkom u 18.30 sati.

Očekuju vas zanimljiva predavanja raznih mislioca, radnika, stvaratelja ideja, vođa i sanjara.

Ivana Bašić, profesorica je hrvatskog jezika i književnosti i predsjednica udruge Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju. U svom predavanju Razvojna biblioterapija i značenje metafore pokušat će približiti područje biblioterapije javnosti.

Vidovi duhovnoga života – ljubav prema samoći predavanje je Miljenka Flajsa, profesora vjeronauka u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović koji već petnaest godina vrlo aktivno djeluje u Katoličkoj župnoj zajednici Sv. Nikole u Koprivnici.

Tisuću priča iz jedne sobe ispričat će Mario Grobenski – Psychodaddy. Sve svoje slobodno vrijeme posvećuje slušanju glazbe i fotografiranju. Često je posjećivao koncerte na kojima je fotografirao bendove Ramones, Sex Pistols, Nirvana, Overflow, Iggy Pop i druge.

Budimo solidarni/e! tema je izlaganja Tinke Kalajžić koja želi istražiti svijet, zabilježiti ga okom svoje kamere, svakim prijeđenim kilometrom naučiti nešto novo. “Život je kratak, a toliko ljepote ima na svakom koraku kugle zemaljske… Treba to dokumentirati, šerati, doživjeti & proživjeti!” Najčešće gušta u fotografiranju, plesanju, pjevanju, crtanju i izradi nakita. A posljednjih je mjesec dana svojim volontiranjem aktivno uključena u priču s izbjeglicama. U svom izlaganj pokušat će prenijeti zbog čega je izbjeglička priča od dosta velike važnosti.

Edukacija darovitih i visokomotiviranih učenika predavanje je Korada Korlevića, jednog od osnivača Zvjezdarnice Višnjan koji se trenutno bavi istraživanjem motivacije i edukacije, astronomijom malih tijela, promicanjem astronomije i znanosti, projektiranjem i izradom instrumenata.

Budi svoj! Al ne previše. Da ne ispadneš čudan, pak, predavanje je Vlatka Štampara, diplomiranog arhitekta koji iza sebe ima sedam godina komičarskog iskustva.

čitam...
Loading...