200 KUNA

U Molvama će općinsku uskrsnicu dobiti umirovljenici, nezaposleni, osobe s invaliditetom, svećenici i časne sestre

Svako kućanstvo u Molvama povodom Uskrsa dobit će poklon paket s prehrambenim proizvodima. 

10:21h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Na službenim stranicama Općine Molve objavljeno je kako će dodjeljivati 200 kuna povodom Uskrsa. Uskrsnice će, navode, dobiti umirovljenici i djeca koji primaju mirovinu iza umrlog branitelja, osobe koje imaju druga primanja socijalnog karaktera kao što su opskrbnine, doplatci za pomoć i njegu ili minimalna zajamčena naknada, kao i osobe koje nemaju nikakva stalna novčana primanja, nezaposlene osobe, invaliditi te svećenici i časne sestre koje na području općine obavljaju vjersku službu.

– Za evidenciju umirovljenika, osoba koje imaju druga primanja i osobe koje nemaju nikakva primanja koristit će se Popis korisnika kojima je isplaćena posljednja božićnica, uz novo prijavljene umirovljenike Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Molve – stoji u zaključku molvarske općine.

Osim toga, svako kućanstvo u Molvama povodom Uskrsa dobit će poklon paket s prehrambenim proizvodima.

– Uskrsnice će uručiti ovlaštene osobe od strane Općinskog načelnika Općine Molve isplatom u gotovini uz potpis primatelja, ili uplatom na račun primatelja, a nezaposlenim osobama prilikom predočenja dokaza o statusu nezaposlene osobe u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Molve – stoji u zaključku.

U okviru pogledajte što je potrebno učiniti kako biste dobili uskrsnicu, dok cijeli zaključak o uskrsnicama možete pogledati ovdje.

Za ostvarivanje prava na isplatu Uskrsnica potrebno je uz presliku osobne iskaznice predočiti i:
1. za novo prijavljene umirovljenike: odrezak – potvrdu o visini mirovine za zadnju primljenu mirovinu, a za ostala primanja po bilo kojoj osnovi – Rješenje o ostvarivanju tih primanja izdanog od nadležne Službe,
2. osobe s drugim primanjima socijalnog karaktera (opskrbnine, doplatci za pomoć i njegu, minimalna zajamčena naknada) – nalog za upis u štednu knjižicu ili Rješenje o visini mjesečnog primanja izdanog od nadležnog tijela,
3. osobe koje nemaju nikakva stalna novčana primanja – temeljem potpisane Izjave da nemaju stalna primanja po drugoj osnovi i starosnoj dobi od 60 godina žene, a 65 godina muškarci,
4. nezaposlene osobe – dokaz o statusu nezaposlene osobe na HZZ-u (ne starije od 8 dana od donošenja ovog Zaključka),
5. invalidi – dokaz o invaliditetu.

Dostava dokumenata umirovljenika koji nisu na Popisu korisnika koja je isplaćena božićnica u prethodnoj godini vrši se do 31. ožujka 2021. godine na e-mail opcina molve@kc.t-com.hr ili u osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Molve, Trg kralja Tomislava 11, Molve. Svaka nezaposlena osoba dužna je predočiti dokaz o statusu nezaposlene osobe izdanu od strane HZZ-a ne stariju od 8 dana do 31. ožujka 2021. godine na mail opcina-molve@kc.t-com.hr ili u osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Molve, Trg kralja Tomislava 11, Molve.